Ytterligare 500 varslas på Volvo

Av: Anna Petersson

Publicerad:
Uppdaterad:

300 får sluta på fabriken i Arvika

Ytterligare 500 personer får sluta på Volvo. Den här gången är det anställda på Volvo CE som varslas – hårdast drabbas fabriken i Arvika.

– Det är svårt för personalen, samtidigt har många förståelse för nedskärningarna när marknaden i Europa sviker, säger Bengt Lundström , produktionschef på Volvo CE i Arvika.

300 av de 1300 anställda får sluta på Volvo CE i Arvika inom sex månader. Dessutom varslas 200 personer från fabrikerna i Eskilstuna, Braås och Hallsberg. Under tisdagen informerades alla anställda.

– Många som har hus och barn är oroliga, Volvo är största privata arbetsgivaren på orten, säger en anställd i Arvika.

Försäljningen har minskat

Volvo CE, eller Construction Equipment, tillverkar hjullastare som bland annat används vid vägbyggen. Främst har försäljningen i Europa minskat.

– Stämningen har blivit sämre. Flera går och pratar om de får vara kvar eller inte, säger den anställde.

Ingen lön efter mars

Varslet gäller fram till mars. Fram tills dess får de 500 personerna sluta i omgångar utan extra ersättning. Volvo CE i Arvika samarbetar dock med kommunen för att hitta andra lösningar för dem som drabbas.

– Det kan handla om att ge dem utbildning, säger Bengt Lundström. Volvo CE Sverige har beslutat om nedskärningarna för att företaget ska klara av den lägre försäljningen nästa år.

Publicerad: