Plan kolliderade i luften – fem döda

NYHETER

Fem personer, samtliga vuxna, omkom efter att två mindre flygplan kolliderade i luften nära flygplatsen i Coventry, England, i dag.

– Vårt mål är att så snabbt som möjligt samla in kropparna och underätta anhöriga, säger polischef Adrian McGee till reportrar på platsen.

Flygplatsen ligger cirka 14 mil nordväst om London. Enligt McGee tros bägge flygplanen ha haft kontakt med flygledartornet i Coventry när olyckan inträffade. Men omständigheterna är fortfarande höljda i dunkel.

– Vi är måna om att komma i kontakt med eventuella vittnen till kraschen, säger McGee.

Lyfte från Coventry

Polis, ambulans och räddningstjänst med helikoptrar arbetar ännu strax innan klockan 18 på söndagskvällen på platsen. Olyckan ska ha inträffat strax innan klockan tolv på söndagen, lokal tid.

Sky News uppger att olyckan ska ha skett när planen flög in mot flygplatsen.

– Vi förmodar att planen lyft ifrån Coventry och var på väg tillbaka, säger McGee.

Det större planet, med fyra ombord hade kontakt med flygledartornet i Coventry och var på väg in för landning när det kolliderade med det mindre, ultralätta flygplanet. Man vet inte varför kollisionen inträffade.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska det ena flygplanet ha kraschat nära Coventry Road, mellan Brinklow och Coventry. En person hittades död där. Det större planet, en Cessna 407, kraschade i skogen Brandon Woods, cirka 1,6 kilometer bort, där en läkare bekräftade att ytterligare fyra personer omkommit.

Vrakrester

Vrakrester har spritts över ett stort område mellan flygplanen.

Flygplatsen har stängts efter olyckan.

– Så fort vi är säkra på de omkomnas identitet så kommer vi att påbörja det svåra och tunga arbetet att underrätta de anhöriga, säger Adrian McGee.

På kvällen kom besked att det var två piloter i Cessnan, samt två anställda som utförde rutinmässig övervakning i Warwickshire.