Kan polisanmäla nämndemännen

NYHETER

Ordförande Per Kjellson överväger att polisanmäla två av de tre nämndemännen

Foto: Per Kjellson, ordförande under Arboga-rättegången, funderar på att polisanmäla två av sina nämndemän.

Ordföranden i Arbogarättegången, Per Kjellson, överväger att personligen polisanmäla två av de tre nämndemännen i rättegången för brott mot tystnadsplikten.

Det uppger TV4 Nyheterna i kväll.

Tidigare har en av de tre nämndemännen, Cecilia Uggla, avgått självmant efter att ha fällt uttalanden som kan tyda på att hon gått in i rättegången med den förutfattade meningen att den tyska medborgaren 32-åriga Christine Schürrer var skyldig till mord och mordförsök.

Under torsdagen kom hennes advokat Per-Ingvar Ekblad in med en jävsanmälan mot de andra två nämndemännen Eva Holstein och Sigvard Sigurd, också det efter uttalanden till medier.

Beslut huruvida jävsanmälan ska få några konsekvenser, exempelvis om rättegången i tingsrätten måste göras om i sin helhet, kommer rättens ordförande Per Kjellson att lämna tidigast på fredagen. Men redan i dag säger han alltså till TV4Nyheterna att han överväger att polisanmäla två av sina domare.

– Jag har övervägt möjligheten att polisanmäla två av de tre nämndemännen för brott mot tystnadsplikten, säger Kjellson till TV4.

Vad han har kommit fram till, ville han dock inte berätta.

Tidigast i morgon klockan 12 är ett besked att vänta från Västmanlands tingsrätt.

ARTIKELN HANDLAR OM