Många drömmar att uppfylla

NYHETER

Bernt Jansson vann 100 000 kronor

1 av 6 | Foto: Bernt Jansson

Sist ut att skrapa Tv-Triss vecka 29 var Bernt Jansson. 100 000 kronor fick han med sig hem.

Söndag 20 juli 2008

I dag vann Bernt Jansson 100 000 kronor på Tv-Triss. Bernt Jansson har många drömmar att uppfylla. Han vill bland annat köpa en husbil. Resor drömmer han också om. Hurtigrutten, Australien och USA är de ställen som står högst upp på listan. Med dagens vinst kan han åtminstone uppfylla en dröm.

Bernt Jansson är 66 år och kommer från Alunda. Trots att han har passerat pensionsstrecket jobbar han än. Han har ett entreprenadföretag inom isolering.

Jobbet ser han även som sin hobby, men när han vill koppla bort jobbet är han engagerad både i en hembygdsförening och en bygdegårdsförening.

Fredag 18 juli 2008

I dag var det Tomas Hanssons tur att pröva skraplyckan. 100 000 kronor blev resultatet. Tomas Hansson är 44 år och kommer från Moholm, som ligger ett par mil norr om Skövde. Till vardags blandar han betong på en betongstation.

På fritiden pysslar han i trädgården och fiskar. Hans barn spelar fotboll och Tomas Hansson är flitig hejarklack på läktaren.

För vinsten vill han renovera familjens hus. En av hans drömmar är att köpa ett hus vid en sjö.

Torsdag 17 juli 2008

I morse skrapade Mikael Rytten från Enköping fram 50 000 kronor på Tv-Triss. Vinsten delar han med kollegan Rolf.

Mikael Rytten är 43 år och jobbar inom byggbranschen. Hans största intresse är motorsport. Då han har tid och möjlighet åker han gärna och tittar på biltävlingar.

En av Mikael Ryttens drömmar är att köpa en motorcykel, så det är inte helt omöjligt att hans del av vinsten går till just en sådan.

Onsdag 16 juli 2008

I dag var det Lars Järdemyrs turdag! Hela tre miljoner kronor skrapade han fram på Tv-Triss.

Lars Järdemyr är 74 år och kommer från Motala. Han är pensionär men jobbade tidigare som skyddsingenjör på Vattenfall.

Ett av hans största intressen är golf, där han har 24 i handicap. Och han vill gärna ha en eldriven golfbil.

Det är fler personer i hans närhet som ska få ta del av vinsten. Lars Järdemyr kommer att ta med hela familjen på en resa. Själv drömmer han om Amerika. Är resten av familjen med på noterna kan säkert Lars Järdemyr få sin dröm uppfylld.

Tisdag 15 juli 2008

Margaretha Wistrand är 63 år och kommer från Björneborg utanför Kristinehamn. Nu är hon pernsionär men jobbade tidigare som administratör på Telia.

För dagens vinst, som blev 200 000 kronor, vill hon lägga tak övet altanen hemma vid huset. Hon vill även dela med sig lite till barn och barnbarn. Finns det slantar över efter detta skulle hon kunna tänka sig att resa lite. Hon vill bland annat se Prag och Wien.

Margaretha Wistrand tycker om att påta i trädgården och sköta om blommorna. Hon har även ett litet trädgårdsland. När hon inte är i trädgården tycker hon om att läsa. Herman Lindqvist tillhör en av favoriterna.

Måndag 14 juli 2008

I morse vann Gull-Britt Jansson från Järfälla 100 000 kronor på Tv-Triss. Hon är 82 år och pensionär. Innan hon gick i pension jobbade hon som administratör hos stockholmspolisen.

Vinsten delar hon med sin svägerska eftersom de köper lotter tillsammans och då självklart delar på alla vinster.

Gull-Britt Jansson tillbringar gärna tid ute på sommarstället på Ekerö. Där påtar hon bland annat i trädgården. På den mörkare delen av året klipper hon i stället frimärken.