Nyheter

”Om inte detta är ett ömmande fall, då vet jag inte”

Av: 

Camilla Sundell

NYHETER

Alf Svensson starkt kritisk till utvisningen av Lollo

Lollo, 16, misshandlades av sin pappa och tvingas leva i ett skyddat boende.

Riksdagsmannen Alf Svensson riktar nu hård kritik mot Migrationsverkets beslut att utvisa flickan, rapporterar TV4Nyheterna.

Alf Svensson.

Foto: Jerker Ivarsson

16-åriga Lollo lever i ett skyddat boende efter att ha misshandlats så svårt av sin pappa att han dömts till fängelse. Migrationsverket har beslutat att avvisa Lollo, trots att pappan ska skickas till samma land.

Riksdagsmannen Alf Svensson, före detta partiledare för Kristdemokraterna, riktar nu hård kritik mot beslutet.

– Jag tycker att man ska vara så humanitär så man hellre låter en för mycket stanna än att man utvisar en för mycket, det har vi råd med, och så humanitärt inriktade ska vi vara i Sverige, säger han till TV4Nyheterna.

– Jag förstår inte vad som är ömmande omständigheter. Flickan har blivit slagen och misshandlad av sin pappa, bor i ett avskilt boende och pappan är dömd. Om inte det är ett ömmande fall, ja då vet jag inte vad som är en ömmande fall, säger han.

"Diskriminering och rasism"

Flera experter protesterar nu mot beslutet, särskilt med tanke på att Lollo är av romskt ursprung.

– Situationen för romer i Kroatien är inte bra och man utsätts för diskriminering och rasism. Att skicka tillbaka en romsk flicka till de förhållandena är tveksamt, säger Amnestys generalsekreterare Lise Bergh till Nyhetskanalen.se.

Enligt Anette Bäcklund, verksamhetschef för Migrationsverket, har man förlitat sig på de officiella rapporterna från UD när man tagit beslut i frågan.

– Där sägs också att kroatiska romer har rätt till samma skydd som övriga medborgare i Kroatien, säger hon till Nyhetskanalen.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert: