’Någon satte eld på vår lägenhet’

avJohannes Heuman

NYHETER

Nazister misstänks

Föräldrarna skulle lägga sin dotter.

Då tände gärningsmännen eld på lägenheten.

Polisen utreder nazistiska kopplingar bakom attacken.

Foto: Foto: PATRIK FEDERER/EFTERLYST
DOTTERN RÄDDAD Barnfamiljens lägenhet brinner. En granne hjälpte dem att hissa ner dottern. Polisen utreder kopplingar till nazister.

I kvällens ”Efterlyst” i TV 3 intervjuas småbarnspappan Sebastian om mardrömskvällen i en Stockholmsförort. I förrgår skulle han och sambon lägga deras snart treåriga dotter när de hörde vätska rinna in genom brevinkastet.

Skrek: Vi har barn här

– När vi fattar att det är bensin som luktar drar vi oss tillbaka och skriker att vi har barn här. Barnet skrek också och blev jätterädd, säger Sebastian i programmet.

Men gärningsmännen sätter ändå fyr på lägenheten och slänger in en sten genom ett fönster – förmodligen för att elden ska sprida sig fortare.

Familjen flyr ut på balkongen när elden snabbt sprider sig. En granne hjälper dem att hissa ner dottern.

Helt chockade

– Vi är helt chockade att sådant här händer. Det enda vi kan tänka oss som skulle ha gjort det här är någon nazistisk gruppering, säger Sebastian.

Han är i 25-årsåldern och har varit fackligt aktiv och hjälpt asylsökande och papperslösa invandrare. I somras blev Sebastian utpekad av den nazistiska grupperingen Info-14 som militant vänsteraktivist.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och Säpo är också inkopplad.

Enligt Stockholmspolisen finns inga misstänkta gärningsmän, men man kommer att utreda eventuella nazistkopplingar.

Ingen trygghet

– Vi känner ingen som helst trygghet. Att bara välja ut nån och bestämma sig att man bara ska elda upp en familj. Det är så grovt att jag inte finner ord, säger Sebastian.

Fotnot: ”Efterlyst” sänds ikväll klockan 21:00 i TV 3

Sebastian heter egentligen något annat.