17-åring gripen för mordet på Sunniva, 13

avMalin Nilsson

Det misstänkta mordet på 13-åriga Sunniva skakar det lilla samhället Varhaug, söder om Stavanger.

Nu har polisen fått ett genombrott i fallet efter att ha gripit en 17-årig pojke, misstänkt för mord.

Det var i söndags kväll som 13-åriga Sunniva Ødegård pratade i telefon med sin pojkvän när hon var på väg hem från en kompis. Plötsligt hörde pojkvännen Sunniva säga ”Nu är jag hemma. Shit!”. Sen bröts samtalet.

1 av 7 | Foto: POLISEN
13-åriga Sunniva Ødegård.

Men Sunniva kom inte hem. Där väntade familjen på tonårsdottern som inte kommit hem enligt den avtalade tiden. Vid 23-tiden gav pappan sig ut för att leta efter dottern och klockan 03.10 natten mot måndag hittades hon död på en gångstig, bara 150 meter ifrån sitt hem.

Händelsen chockar det lilla samhället Varhaug, som ligger söder om Stavanger. Under tisdagsmorgonen har polisen kallat till presskonferens för att presentera utvecklingen i fallet, skriver Aftenposten.

Foto: Carina Johansen / TT

17-åring gripen

Under måndagseftermiddagen grep polisen en 17-årig pojke från Varhaug misstänkt för mord på Sunniva Ødegård. Detta presenterade åklagaren Herdis Trå på presskonferensen.

Pojken greps efter att flera förhör, tips och utredningen pekat polisen i riktning mot pojken. Inledningsvis förhördes han som vittne men greps på polishuset. Han ska själv ha kontaktat polisen.

Pojken ska vara känd hos polisen sedan tidigare, men inte för våldsbrottslighet. Pojken har också kopplats till det inbrott som ska ha ägt rum i området samma kväll som Sunniva försvann.

Enligt polisen nekar pojken till mord men erkänner att han har varit på plats, polisen vill dock inte gå närmare in på hans förklaring.

17-åringen ska inte vara densamma som den killkompis Sunniva Ødegård tillbringade söndagskvällen hos.

Under dagen kommer 13-åringens kropp obduceras.

Hade nyss träffat pojkvännen

Sunniva och den 14-åriga pojkvännen ska ha lärt känna varandra via nätet tidigare i somras. Förrförra helgen träffades de för första gången när Sunniva tog tåget till Egersund. Det berättar pojkens mamma för Stavanger Aftenblad.

I helgen åkte pojkvännen till Varhaug för att träffa Sunniva. På söndagen frågade han chans på henne, och hon sa ja. Vid 19-tiden hämtade pojkens mamma honom i Varhaug.

Pojken och hans lillasyster har förhörts av barnutredare.

Polisen förtegna

Polisen utreder dödsfallet som ett misstänkt mord, eller vållande till annans död.

Polisen är mycket förtegen om utredningen och har inte velat lämna någon information om eventuella fynd på fyndplatsen eller skador på 13-åringens kropp.

De är heller inte helt säkra på att hon dött på platsen hon hittades på, och kommer skicka kroppen på obduktion så fort som möjligt för att kunna fastställa dödsorsak.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge