Pendeltågsstationen Stockholm city öppnar imorgon

avMikaela Somnell

Publicerad:
Uppdaterad:

Pendeltågsstationen Stockholm City har varit stängd sedan den 13 juli på grund av ett allvarligt växelfel i flera av stationens rulltrappor.

En kvinna skadades efter att en rulltrappa börjat skena baklänges i ”fritt fall”.

Imorgon fredag öppnar stationen på nytt.

Den 9 juli stod flera personer i rulltrappan på Stockholm Citys pendeltågsstation. Plötsligt föll trappan bakåt i hög hastighet och folk ramlade åt alla håll.

– Det gick i rasande fart och folk flög som dockor. Jag stod långt ner och lyckades kasta mig undan. Det tog mellan 20–30 sekunder innan någon tryckte på nödstopp, berättade Anna Larsson som stod längst ned i rulltrappan.

Senare samma vecka kallade SL och Trafikförvaltningen till presskonferens där de gick ut med att pendeltågstationerna Stockholm City och Odenplan kommer hållas stängda tills vidare då det upptäckts allvarliga växelfel i flera rulltrappor.

En av anledningarna till att pendeltågsstationerna behövde hållas stängda var att de inte hade varit säkra att utrymma utan fungerande rulltrappor.

Den 15 juli öppnade Odenplanstationen på nytt. Nu, knappt två veckor efter att stationen stängde, går SL ut med att Stockholm City öppnar igen imorgon fredag klockan 04.10.

SL skriver i ett pressmeddelande att samtliga 50 rulltrappor är inspekterade och säkrade. Ett par rulltrappor kommer vara stillastående men är säkra att gå i.

Stationen kan nu utrymmas säkert om det skulle behövas.

Publicerad: