God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Omtalad smugglare skickas hem till Europa

Michaël Blanc, vars fall väckt stor uppmärksamhet i Frankrike, har skickats hem från Indonesien. Efter att ha avtjänat 14 år i fängelse för knarksmuggling sattes den nu 45-årige Blanc på ett plan mot Europa.
Läs hela artikeln

Man hoppade från brinnande båt

På fredagskvällen fick Sjöfartsverket larm om en brinnande motorbåt i vattnet vid Karlshamn, Blekinge. En man befann sig ombord på båten när den plösligt stod i lågor.
– Han lyckades hoppa ner i vattnet och ringa till oss på egen hand, säger Tobias Nicander, biträdande sjöräddningsledare vid Sjöfartsverket.
Läs hela artikeln

Känd norsk tv-journalist död i olycka

Den kände norske tv-journalisten Morten Ruud, 57, dog när en minihelikopter kraschade på finska sidan om Treriksröset på lördagen.
Hans medpassagerare överlevde kraschen och slog larm till SOS via en vän.
Läs hela artikeln

Larsson: Guns N’ Roses är inte samma band längre

Välkommen till Göteborg. Redo att dö?
Kanske inte när Guns N' Roses har börjat med att kavla ut sin comebackshow bortom bristningsgränsen. 
Läs hela artikeln
Nyhetsankare avgår efter skandal

Storbråket: ”Visade dem ingen respekt”

Alisson Becker är klar för Liverpool. Det bekräftar Liverpool via sin hemsida. Den rapporterade transfersumman ligger på 770 miljoner kronor, vilket gör brassen till den dyraste målvakten någonsin.
– Jag är väldigt glad, det är en dröm som går i uppfyllelse att bära en såpass prestigefylld tröja, säger Alisson till klubbens hemsida.
Läs hela artikeln
Giroud: Jag kommer hålla mitt VM-löfte
Världsmästaren i otäck krasch

Här är nöjesparken som inför rökförbud: ”Helrätt”

Extra städning för personalen, klagomål från besökare och extremhettan är bara några av anledningarna till att Tosselilla sommarland nu inför rökförbud.
– Det är en plats som framför allt är till för barn. Då ska man inte behöva få rök på sig, säger driftchefen Tommy Bauer till Aftonbladet.
Läs hela artikeln

”Då vissa köpta filtar skaffade andra taggtråd”

ANDERS LINDBERG: Margot Wallström delvis självkritisk: ”Vi trodde ju faktiskt att resten av Europa skulle ställa upp mer. Men medan några länder köpte upp alla filtar köpte andra all taggtråd. Vi har ingenting att skämmas för, folk gjorde heroiska insatser.”
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!