Ex-flickvän till misstänkt Trustorsvindlare greps

NYHETER

Poseners ex-flickvän misstänks för medhjälp

STOCKHOLM.Polisen tror att den misstänkte Trustorsvindlaren Joachim Posener gömt sig i Ungern där han ska ha fått hjälp av sin 25-åriga före detta flickvän med att plocka ut en och en halv miljon kronor från ett hittills okänt konto, skriver Dagens Industri.

Foto: Joachim Posener har varit försvunnen sen 1997.

  Joachim Posener har lyckats hålla sig undan polisen sedan 1997, då investmentbolaget Trustor svindlades på 485 miljoner kronor.

  Allt sedan dess har det spekulerats om var Posener kan ha gömt sig - Barbados, Irak, Israel, Brasilien och ett otal andra länder har nämnts.

Kvinnan greps förra veckan

  Enligt Dagens Industri greps den 25-åriga kvinnan i förra veckan av polisen. Hon ska ha praktiserat på Trustors kontor under plundringen av bolaget och misstänks ha tecknat ett konto i Ungern efter kuppen. Enligt Dagens Industri ä'r kvinnan misstänkt för att ha hjälpt Joachim Posener att via detta konto plundra Trustor på 1,5 miljoner kronor.

Medan kvinnan förhördes av polisen genomfördes husrannsakan i hennes hem. Hon fick spendera natten i en cell hos polisen, nästa kväll släpptes hon efter att ha förhörts ytterligare.

  Enligt biträdande överåklagare Bo Skarinder är kvinnan fortfarande misstänkt för brott.

  - Undersökningen pågår, så jag kan inte lämna några detaljerade kommenterar. Det jag kan säga är att det gäller konton i Ungern med koppling till Posener och en annan person, säger Skarinder till tidningen.

Tidigare artiklar:

TT , Susanna Vidlund