Höggs ihjäl på High Chaparral

Av: Carina Bergfeldt, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

"Vakterna gjorde allt för att rädda hans liv"

En man i 40-års åldern mördades i natt på High Chaparrals camping.

Mannen satt i en bil när han attackerades av flera personer och blev stucken i bröstet med ett okänt föremål.

– Vakterna som rusade dit gjorde allt för att rädda hans liv, säger Ulf  Wenedee, eventansvarig på temaparken.

Westernparken High Chaparral i Kulltorp skakades sent i natt av ett mord.

Under ett bråk på temaparkens camping strax före midnatt höggs en man i bröstet med ett vasst föremål.

Polisen talade tidigt på söndagsmorgonen om att skadorna kom från något slags tillhygge, man begränsade sig inte till enbart kniv. Cirka 30 poliser arbetade under natten för att hitta gärningsmannen.

Avled i natt

Mannen som är i 40-års åldern fanns i en bil inne på campingplatsen när ett tumult utbröt. Campingens personal som fanns i närheten möttes av en kvinna som skrek att hon hade blivit misshandlad och upptäckte när de kom fram till bilen som stod nära receptionen den blödande mannen.

– Det var flera personer inblandade som attackerade den här mannen, säger Bengt Netterström, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, till Aftonbladet.

High Chaparrals egen sjukvårdspersonal var snabbt på plats, berättar polisen. Enligt Ulf Wenedee, eventansvarig, tog det omkring 15 minuter för ambulans att ta sig dit.

– De påbörjade omedelbart livsuppehållande räddning tills ambulans kom till platsen.

Han fördes till sjukhus i Värnamo men hans liv gick inte att rädda. Vid ettiden i natt avled mannen av sina skador.

– Den avlidne är hemmahörande i Halland och är i 40-årsåldern, säger Bengt Netterström.

Pågick ”Bikemeet”

Jönköpingspolisen är mycket förtegna om vad som hänt och en stor polisinsats har under natten varit på plats för att försöka reda ut förloppet med vittnen på plats.

Runt 30 poliser arbetade med förhör och teknisk undersökning av brottsplatsen.

– Det pågick ett Bikemeet på High Chaparral i helgen, med många människor som är knutna till olika mcklubbar, och av den anledningen hade polisen redan mycket folk på plats, säger Lars-Gunnar Rydholm, länsvakthavande vid Jönköpingspolisen.

Bikerträffen har cirka 5 000 besökare, men den mördade mannen har enligt polisen ingen känd koppling till något mc-gäng.

Mord alternativt dråp

Händelsen utreds som mord alternativt dråp och polisen har i nuläget ingen misstänkt för gärningen. Polisen har under dagen visiterat, fotograferat och på andra sätt identifierat personer på området.

– Vi kommer fortsätta men förhör under dagen och även vidta andra åtgärder som jag inte kan gå in på i nuläget, säger Lars-Gunnar Rydholm.

– Och vi tar tacksamt emot alla vittnesuppgifter från människor som befunnit sig runt dammen på campingen mellan 23.30 och 01.00, säger Bengt Netterström.

Publicerad: