Nu får de svar av statsministern

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Reinfeldt ville inte debattera med Samina och Alexander

förbjöds ställa frågor Samina Khan, 16, och Alexander Sloots, 17, i Malmö, fick en ny chans att ställa frågor till statsminister Fredrik Reinfeldt med hjälp av Aftonbladet.
Foto: Foto: ANDREAS HILLERGREN
förbjöds ställa frågor Samina Khan, 16, och Alexander Sloots, 17, i Malmö, fick en ny chans att ställa frågor till statsminister Fredrik Reinfeldt med hjälp av Aftonbladet.

Ingen debatt, bara samtal tack!

Så löd ordern när unga i Malmö fick chansen att träffa Fredrik Reinfeldt.

Samina Khan, 16, ställde därför inte sina frågor till statsministern – men nu har Aftonbladet gjort det.

Och fått svar.

Fredrik Reinfeldt har gjort över hundra besök på olika platser i landet sedan hösten 2006.

– Syftet med besöken är att diskutera olika frågeställningar, ingen fråga är fel att ta upp. Däremot går han inte i polemik, säger pressekreteraren Sebastian Carlsson.

Många ungdomar ville träffa statsministern på Kraftstationen i Malmö, Svenska kyrkans ungdomsverksamhet, tidigare i vår.

Reinfeldts krav

Men bara 20 fick chansen, och med en förmaning om att det var samtal som gällde, inte debatt. Något som prästen Albin Davidsson fått instruktioner om från statsministerns stab.

– Det jag sa upprepade gånger var att formen var samtal och inte debatt. Det blir mycket smartare och starkare om du berättar om din situation, i stället för att kasta skit. Kravet från statsministern var att det skulle ske i samtalets form, säger Albin Davidsson.

– Man får leverera hur mycket synpunkter man vill, men statsministern är där för att lyssna, inte för att mala ned argumenten, säger Sebastian Carlsson.

Samina Khan och pojkvännen Alexander Sloots hade förberett flera frågor, men fick inte tillfälle att ställa dem.

Svarade Aftonbladet

– Det var inte som jag hade förväntat mig. Det hade nog varit roligare om man hade fått debattera och ställa honom till svars, säger Samina.

Hon tycker att samhället blivit allt mer segregerat, men trodde inte att några frågor om det fick ställas till Fredrik Reinfeldt. Men när Samina och Alexander får veta att Aftonbladet fått svar på deras frågor blir de förvånade – och glada.

– Kul! säger Alexander.

Publicerad: