Polisen ratar Saab

Av: Lisa Röstlund

Publicerad:

Drar tillbaka sin stororder

50 specialbyggda bilar var beställda.

Men nu ledsnar polisen på Saab.

Efter det långa produktionsstoppet säger polisen upp sin order.

Efter att Saab i Trollhättan haft ett långtdraget stopp i produktionen, drar nu polisen tillbaka en order av specialbeställda Saab 9-5.

– Vi hoppades kunna leverera efter sommaren. Men eftersom linan stått stilla på Saab så klarar vi inte deadlinen som innebär att vi skulle levererat 50 bilar till polisen det här året, säger Joachim Lind, vd på Ana i Trollhättan, till TV 4 Nyheterna Väst.

Besvikelse hos polisen

Ordern kommer nu i stället gå till Volvo.

Många inom polisen är besvikna.

– Vi hade sett fram emot att få just en 9—5, eftersom vi hört att det är en så bra bil från andra som testat den, säger Mikael Isaksson vid Norrbottenspolisen till TV 4 Nyheterna Luleå.

– Man förstår att man måste veta när man ska ha leverans, så jag förstår att det blir några sådana fall, men det är synd, säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning till Aftonbladet.

Fortfarande utan lön

De Saabanställda har fortfarande inte fått ut sin augustilön som skulle ha betalats ut under förra veckan. Lönen ser inte heller ut att komma under dagen.

Konkreta besked saknas.

– Vi fortsätter försöka få in ytterligare finansiering och väntar på pengar som är utlovade till Saab från tidigare avtal som ännu inte kommit in. Men i dagsläget kan jag inte uppdatera om att något är klart, tyvärr, säger Gunilla Gustavs.

Publicerad: