Klotter på ubåten – ”Frige Madsen”

1 av 2
NYHETER

Peter Madsens ubåt har utsatts för skadegörelse. Någon med sympatier för den mordåtalade uppfinnaren har klottrat orden ”Free Madsen” och ”Uskyldig” med stora bokstäver på ena sidan.

Ubåten har tagits i beslag av polisen eftersom man misstänker att det var där Kim Wall mördades.

Ubåten Nautilus UC3 har utsatts för vandalism i form av klotter. Någon som anser att Peter Madsen är oskyldig har skrivit ”Frige Madsen” och ”Oskyldig” på ubåten. De första orden är skrivna på engelska och det sista ordet på danska. 

Danska TV2 var först med att berätta om skadegörelsen av ubåten. De skriver att det ser ut som om någon först målat bokstäverna i vitt och sedan täckt över dem med svart färg. 

Polisen har haft ubåten i beslag sedan den togs upp från Kögebukten. Den har stått uppställd bakom ett staket i ett industriområde i Köpenhamn. Polisen i Köpenhamn söker inte aktivt efter någon misstänkt för skadegörelsen. 

”Inget vi lägger energi på”

– Det är inget vi lägger energi på. Vi arbetar inte med det, säger Jens Möller-Jensen, chef för mordsektionen, polisen i Köpenhamn. 

I samband med åtalet mot Madsen den 16 januari krävde åklagaren Jakob Buch-Jepsen att ubåten konfiskeras och förstörs. Det dröjer däremot innan det eventuellt genomförs.

Ubåten är en viktig pusselbit i rättsfallet mot Peter Madsen, då polisen misstänker att den svenska journalisten Kim Wall mördades ombord Nautilus.

Den 8 mars inleds rättegången mot den mordåtalade uppfinnaren.

Vem var journalisten Kim Wall? 00:48
ARTIKELN HANDLAR OM