Behåbutik förlorar kunglig status

Av: 

TT-AFP

Den butik som sedan länge försett den brittiska drottningen Elizabeth med behåar och andra underkläder har förlorat sin status som kunglig hovleverantör. En memoarbok med titeln "Storm i en D-kupa" tros vara anledningen till att det prestigefulla uppdraget gick förlorat.

Storbritanniens drottning Elizabeth då hon höll jultal nyligen.
Storbritanniens drottning Elizabeth då hon höll jultal nyligen.

Författaren, 82-åriga June Kenton, var tidigare ägare till butiken Rigby & Peller och sitter fortfarande i dess styrelse. Hon säger att det "inte finns någonting" i boken som skulle kunna vara förolämpande för de kungliga.

Likväl skriver hon i boken om sin första behåprovning med drottning Elizabeth på 1980-talet och återger en personlig anekdot som drottningmodern då ska ha berättat. I boken beskrivs också hur prinsessan Diana brukade komma in och prova behåar och ibland ta med sig reklamaffischer på modeller i underkläder till sina söner William och Harry.

– Jag kan bekräfta att det kungliga leverantörskapet för Rigby & Peller har hävts men jag kan inte gå in på några detaljer varför, säger en talesperson för den organisation som företräder de cirka 800 företag som får lov att kalla sig kungliga hovleverantörer.

Butiken låter i ett uttalande hälsa att man är "djupt bedrövad" över beslutet.

June Kenton själv är också ledsen.

– Jag är mycket ledsen att Buckingham Palace tog illa upp av historien – det är en snäll och vänlig historia om det som har hänt i mitt liv, säger Kenton.

– Jag tycker att det är ofattbart. Det är upprörande i slutet av mitt liv, men vad ska jag göra. Jag kan inte bekämpa Buckingham Palace, och det vill jag inte göra, fortsätter hon.

Publisert:

LÄS VIDARE