Skolavslutning inställd efter explosion

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Skolavslutningen på Hässleholms tekniska skola är inställd på grund av torsdagens explosion i ett källarutrymme på skolan. Arkivbild.

Skolavslutningen på Hässleholms tekniska skola är inställd på grund av torsdagens explosion i ett källarutrymme på skolan.

Mannen som greps efter detonationen har anhållits på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Hässleholms tekniska skola är fortsatt avspärrad och skolledningen har beslutat att inte hålla någon skolavslutning i lokalerna såsom planerat under fredagen.

"Skolans personal kommer att samlas och eleverna erbjuds krisstöd i andra lokaler", skriver Hässleholms kommun på sin sajt.

Skolan utrymdes

Polisens insatsstyrka och bombskyddet undersökte den utrymda skolan under hela dagen och tekniker fortsatte sitt arbete på kvällen. Ingen person skadades i samband med detonationen. Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern.

– Han frihetsberövas på ett ganska odramatiskt sätt i anslutning till skolan, sade Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef i Hässleholm, under torsdagen.

Ändrar rubricering

Tidigt på förmiddagen skickades polis och räddningstjänst till skolan efter en kraftig detonation. Inledningsvis rubricerades ärendet som misstänkt terrorbrott, men det ändrades på eftermiddagen.

– Vi bedömer den här händelsen som en enskild isolerad händelse. Det finns inga kopplingar till andra händelser i vårt avlånga land som kan kopplas samman med detonationen på tekniska skolan. Vi bedömer också att det inte rör sig om ett terrorbrott, sade Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef i Hässleholm, vid en pressträff.

ARTIKELN HANDLAR OM