Trafiken igång igen – rovfågel förstörde elledning

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Runt 13.30-tiden blev det stopp i tågtrafiken på sträckan Norrköping-Stockholm Efter att ett tåg var inblandat i en olycka.

Tåg nummer 232 hade precis lämnat Nyköping när det kring 13.30-tiden på torsdagen krockade med en örn, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det är en rovfågel som har flugit in i strömavtagaren på tåget. I och med det har fågeln brunnit upp, och strömavtagen gått sönder. Tåget kan inte fortsätta och tåget står tyvärr väldigt illa till, sa Bengt Olsson, presstalesperson på Trafikverket.

Trafikverket hade ingen prognos på när problemet skulle vara löst då de inväntade ett diesellok, alltså ett tåg som inte är beroende av el, som skulle komma och bärga tåget.

Passagerare som väntade på tåget hänvisades till att ta nästa tåg från Norrköping. SJ satte in ersättningsbussar för sträckan Vagnhärad-Nyköping.

Dieselloket körde från Hagalund, norr om Stockholm, och omkring 15.30-tiden var problemet löst, uppger SJ.

”Ingen mat eller vatten”

– Vi vet inte hur länge vi ska stå här. Det finns ingen restaurangvagn så vi har ingen mat och inget vatten, det finns inga eluttag och ingen värme i tåget, sa en passagerare som var på tåget, till Aftonbladet.

Publicerad: