Uppgifter: Polisen beslagtog 25 kilo amfetamin – kopplas till ’Dödspatrullen’

avAdam Westin, Erik Melin

Publicerad:

Polisen har gjort ett mycket stort tillslag av amfetamin, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Två av de anhållna ingår i den så kallade ’Dödspatrullen’ – som misstänks ligga bakom ett tiotal mord i Stockholmsområdet.

– Jag har begärt de här tre personerna häktade. Det kommer att prövas i morgon eller på söndag, säger kammaråklagare Jenny Clemendtson.

Det greps även en taxichaufför som misstänks ha agerat kurir, enligt uppgifter till Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: P-O SÄNNÅS

Tre personer greps under natten till den 28 december, misstänkta för grovt narkotikabrott.

Enligt uppgifter till Aftonbladet skedde gripandet efter en biljakt som slutade i Spånga, i norra Stockholm. Personerna körde en hyrbil.

Narkotika för miljoner

I samband med gripandet gjorde polisen husrannsakan på två adresser norr om Stockholm. Där tog polisen drygt 25 kilo amfetamin i beslag, enligt uppgifter till Aftonbladet. Narkotikan har ett gatuvärde på miljontals kronor.

Dagen efter ska polisen även ha gripit en taxichaufför, som misstänks ha varit kurir och haft stora mängder amfetamin i sin bil, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Varken polis eller åklagare vill kommentera Aftonbladets uppgifter.

– Nu när ärendet leds av åklagare är de han heller hon som avgör vad som ska berättas, säger Lars Byström, Stockholmspolisens presstalesperson.

Två ingår i ’Dödspatrullen’

De tre männen har begärts häktade, misstänkta för grovt narkotikabrott. Häktningsförhandlingen kommer att äga rum under helgen.

– Jag kan varken bekräfta eller bestrida någonting. Vi avvaktar tills vi ser hur det går med häktningsförhandlingarna, säger kammaråklagare Jenny Clemendtson.

Två av de gripna, två män i 20-årsåldern, ingår i den grupp som polisen misstänker ligger bakom ett tiotal mord i Stockholmsområdet och går under benämningen ’dödspatrullen’.

Gruppen kopplas bland annat dubbelmordet på Café Mynta i Rinkeby.

– De här fyra är extremt farliga, har en poliskälla tidigare sagt till Aftonbladet.

Nekar till brott

Nu har två av personerna i ’Dödspatrullen’ alltså begärts häktade, misstänkta för grovt narkotikabrott. Bägge har tidigare dömts för bland annat grov stöld och narkotikabrott.

– Jag har begärt de här tre personerna häktade. Det kommer att prövas i morgon eller på söndag, säger kammaråklagare Jenny Clemendtson.

Aftonbladet har talat med de tre unga männens försvarare. Två av de misstänkta nekar till brott, meddelar deras försvarare.

Den tredje advokaten vill avvakta med att uttala sig.

– Jag har varit i kontakt med min huvudman, men jag vill inte säga något om hur han ställer sig till brottsmisstankarna. Det kommer att framkomma vid häktningsförhandlingen, säger advokat Simon Bergström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Narkotika