Brott

Fylleri och misshandel under juldagsnatten: ”Fullt i arresten”

Av: 

TT

Anna-Cajsa Torkelsson

NYHETER

Polisen runt om i landet har haft en stökig natt under en av årets största festkvällar.

Polisen i Jönköpings och Östergötlands län satsade på tredubbel personalstyrka i natt och har gjort många omhändertaganden.

– Det var varit så gott som fullsatt i arresten, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisinsats efter större bråk i Malmö

Polisen i Jönköpings och Östergötlands län har haft mycket att göra under juldagsnatten. I Linköping och Norrköping har omkring 50 personer frihetsberövats och i Jönköpings län omhändertogs cirka 25 personer. Majoriteten av ärendena som hanterats har handlat om fylla, bråk och störande av allmän ordning i städernas city- och krogmiljö.

– Vi har haft en rejäl personalförstärkning under natten så det har gjort att vi har haft ganska många omhändertaganden, för det har varit ganska hög grad av fylleri. Men det har i sin tur resulterat i att vi har ganska få anmälda brott i jämförelse med vad vi förväntade oss. Om vi lyckas ingripa i ett tidigt skede brukar det till exempel ha dämpande effekt på antalet misshandelsfall, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i Jönköpings och Östergötlands län.

Kvinna våldtagen på krog

Det fall som sticker ut är en misstänkt våldtäkt som ska ha inträffat på en krog i centrala Linköping. En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för våldtäkt mot en kvinna i 20-årsåldern. Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning och vård.

Polisens offensiv med en tredubbel personalstyrka har också gjort att det har varit ovanligt tjock i arresten.

– Det har varit så gott som fullsatt, säger Thomas Agnevik.

Fylla även i norr

Även på sina håll i norr har det varit livat. I Norrbotten omhändertogs 18 personer för fylleri och polisen hanterade också fall av misshandel och ofredande på krogen. Jämtlandspolisen hade en stökigt natt med 15 personer omhändertagna enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen i Västernorrland har omhändertagit 25 personer.

– Det har varit som det brukar vara när många är ute på stan och det dricks alkohol, så vi har haft en hel del omhändertaganden enligt LOB, säger Markus Isacson, kommunikatör hos polisen i Region Nord.

Polisen i Sala i Västmanland hade också en bråd natt. Omkring tio personer omhändertogs och flera anmälningar om misshandel upprättades. Västerbottenspolisen hade en likartad natt och omhändertog elva personer för fylleri samt hanterade ett antal misshandelsärenden i krogmiljö. I Västernorrland omhändertogs 25 personer för fylleri.

Sparkad av okända män

Även i Malmö har polisen haft en hel del bråk och fylla att hantera. Vid runt 02.20 omhändertogs tre personer efter ett bråk vid en nattklubb vid Lilla torg.

Strax före klockan 04 larmades polisen om en misshandel. En man ska ha blivit sparkad och slagen av flera okända män. Han blev dock inte allvarligt skadad.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Brott

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Östergötlands län

Jönköpings län