Läsarna: Skicka planet till månen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Missnöje bland Aftonbladets läsare efter avslöjandet om lyxplan till Volvochefer

Sedan i höstas har AB Volvo varslat 6 000.

I dag avslöjade E24.se att företaget samtidigt köper in två lyxplan för 850 miljoner.

– Sätt cheferna i planet och skicka iväg planet till månen, skriver Ballobas, en av många upprörda läsare.

Mitt under varselvågen avslöjade i dag E24 att AB Volvo beställt två lyxplan till sina chefer. Många Aftonbladetläsare reagerar nu kraftfullt mot företaget.

– Rätt så typiskt! Först ska det sparas på varenda mutter och anställd. Bidrag ska man ha, i miljardklass, dessutom. Sen köper man ett jetplan, ökar egna bonusar, lever i lyx på företaget och statens bekostnad. Staten borde ta tillbaka stödpengar, skatterabatter och bidrag när företaget slösar på Volvos tillgångar endast för eget bruk, skriver maxx12.

På frågan ”Är det rätt av Volvo att köpa flygplan samtidigt som de varslar anställda om uppsägning?” svarar 84,5 procent av läsarna att det är förkastligt. Endast 15,5 procent av läsarna har förtroende för att företaget har goda skäl till att köpa in planen.

”Cheferna roffar åt sig”

– Det är ju så här det fungerar. Direktörerna och cheferna roffar åt sig med bonusar, lyx och flygplan. Det är knappt att man orkar bli upprörd längre. Jag blir så förbannad. Om företagsledarna insåg att de kanske borde spara in på sina egna förmåner och inte bara dra ner på antalet anställda, skriver modesty.

Signaturen Pelle Plutt tror å andra sidan att det i och för sig kan finnas behov för egna plan men att tajmingen för inköpet inte är den bästa.

– Ett sådant här köp har säkerligen planerats i tre år och är nog inte helt lätt att ta sig ur. Det är inte som att stå i ICA -kön och i sista sekund besluta sig för att lägga tillbaka sin påse Gott och blandat....

Publicerad: