Hus och hem

"Balkongen känns mycket större nu"

NYHETER

När Susanne Löfgren, 31, flyttade till sin nya lägenhet visade det sig att hennes gamla utemöbler var alldeles för stora för balkongen. Balkongen blev för trång och var svår att få riktigt mysig.

Catharina Brändström, inredare på Aftonbladets bilaga "Härligt hemma", åkte dit för att lösa hennes dilemma.

På sommaren vill Susanne som bor i Solna utanför Stockholm kunna använda sin balkong som ett extra vardagsrum. Där vill hon och sambon Marcus Wollard, 33, koppla av och umgås med vänner. Susanne gav Härligt hemma fria händer att göra hennes och sambons tråkiga balkong härligt ombonad.

Soffa är praktiskt

För att utnyttja utrymmet maximalt placerade vi den fina nätta soffan längs kortsidan.

Catharina Brändström, inredare.

–?Soffan tar liten plats men ger mycket sittyta. Placeringen ger också balkongen en öppen och bredare känsla, säger inredaren Catharina.

Det lilla svarta runda bordet passar perfekt till soffgruppen och är lätt att flytta runt efter behov.

Textil bidrar till att höja mysfaktorn på balkongen. Där använde Catharina randig markisväv och sydde snygga och sköna dynor. Markisväven är både tålig och lätt att torka av. Tyget fungerar också som insynskydd.

–?Balkongskyddet har gjort att balkongen faktiskt känns större och mer som ett rum! säger Susanne.

Roliga prylar

När väl balkongmöblerna och tyget var på plats fixade Catharina det lilla extra med blommor och roliga prylar som Susanne verkligen gillade.

–?Det finns många fina detaljer som lyktorna och fjärilarna som är nedstuckna i krukorna och jag gillar den lilla snigelvattenkannan som är så rolig. Alla prästkragarna och tomaterna gör det riktigt mysigt och somrigt och de grå krukorna med lavendel passar väldigt bra in, säger Susanne.

Text: Anna Thorsell

hemma@aftonbladet.se

Foto: Mikael Gustavsen

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård