Advokaten: "Det här är väldigt upprörande"

Försvarsadvokaten kritisk till jävbeslutet

Pirate Bay-advokaten Jonas Nilsson är missnöjd med jävbeslutet.

– Jag är starkt kritisk till hovrättens resonemang.

Försvaret har haft två invändningar mot tidigare jävmisstänkte domaren Tomas Norström. Först och främst menar Jonas Nilsson, som är Fredrik Neijs försvarsadvokat, att domaren faktiskt gjort sig skylig till jäv.

Rättegången borde tas om

Men också:

– Domaren har en skyldighet att med parter och ombud ta upp såna omständigheter som kan antas utgöra jäv. Eftersom han inte gjort det tycker vi att det är ett grovt rättegångsfel, säger han till aftonbladet.se.

Han menar att båda invändningarna, var för sig, borde ha lett till att hovrätten beslutade att rättegången i tingsrätten skulle tas om.

– Det här målet skulle ändå hamnat i hovrätten så småning om. Men det är ju viktigt att de åtalade känner att de fått en rättvis prövning. Av det skälet har det varit viktigt för min klient.

Väldigt upprörande

Jonas Nilsson har ännu inte hunnit prata med sin klient, Fredrik Neij, eller de andra försvarsadvokaterna.

– Men för min klent är det här väldigt upprörande.

Jonas Nilsson låter sig dock inte nedslås av det negativa beslutet utan ser framåt mot den framtida hovrättsförhandlingen.

– Nu går vi in med full kraft för att ändra tingsrättens dom i sak och i skadeståndsdelen. Jag tror att det finns goda förutsättningar att åtalet blir ogillat.

Pirate Bay- domaren inte jävig
Publisert: