30 sekunder om: Hobby: Bögnoja

NYHETER

Det snackas om att tiden inte räcker till nu för tiden. Vi har tydligen varken tid för oss själva eller för varandra.

Jag tycker i och för sig att det är uppenbart att folk i allmänhet har lite väl mycket tid. Det är bara att titta på Sommar-Sverige 2004: Mobilägare som har ett missat samtal på mobilen från okänt nummer kan inte låta saken bero och se om personen återkommer, utan ringer Eniro och kollar upp numret medan en dator någonstans i Indiska oceanen tömmer deras kontantkort på pengar. (Rätt åt dem.) Ungar, i sin tur, verkar inte ha något annat att göra än att springa på bajamajor och dricka upp tvålen för oss som vill tvätta händerna. Och folk reser land och rike runt för att tjäna några kronor på att tjacka fulsprit, trots att det bara är att gå in på Systemet om man vill bli full.

På toppen av detta har folk tid att bry sig om vem som ligger med vem. Det finns tydligen fortfarande gott om svenskar som känner att de måste göra någonting åt homosexuella.

Det är faktiskt helt otroligt. Att helgens Pridefestival behövs är bara ett bevis för att folk har alldeles för mycket fritid. Fritid som de borde använda till att ta sig fram ur sina insnöade hålor."Folk har alldeles för mycket fritid."

Karolina Fjällborg