Publicerad:
Uppdaterad:

Kvinna slogs för sitt liv - brottet filmades

Publicerad:
Uppdaterad:

Kameror i t-banevagnar hjälper polisen

SL har infört övervakningskamera på t-banetågen.

Tack vare det kunde våldtäktsförsöket vid Fruängens t-banestation klaras upp.

SL:s nya övervakningskameror löser allt fler brott.
SL:s nya övervakningskameror löser allt fler brott.

Den 19-åriga kvinnan var på väg hem från tunnelbanan i Fruängen. Hon gick mot Segeltorp när hon överfölls av en okänd man. Han tog hennes mobiltelefon, slog henne i ansiktet och stötte henne i magen med ett knivliknande föremål. Sedan började han dra upp hennes tröja och slita henne mot ett skogsparti.

Kvinnan slogs för sitt liv och höll sig fast i en trädgren. Hennes desperata skrik på hjälp skrämde till slut våldsmannen, som flydde från platsen.

Lämnade spår

Gärningsmannen hade lämnat spår efter sig på SL:s övervakningskamera. På en av bilderna syns mannen när han går på tunnelbanevagnen. På en annan syns han och offret strax före överfallet.

Tack vare bilderna kunde Södertörnspolisen lösa fallet och mannen dömas till två års fängelse för våldtäktsförsök och rån.

Effektivt vapen

SL:s nya vapen mot brott i tunnelbanan har visat sig effektivt. Förra året filmades 195 olika brott av övervakingskameror i tunnelbanevagnar. Det är en ökning med 70 procent jämfört med förra året. De vanligaste brotten är misshandel, grova rån och omfattande vandalisering.

Brotten i tunnelbanan

Anna Krook

Publicerad:
Publicerad: