Publicerad:
Uppdaterad:

17-årige Tom dog av virus

Publicerad:
Uppdaterad:

Hemskickad med värktabletter

1 av 3
KÄMPADE I TIO VECKOR I tio veckor följde familjen Tom Rogers kamp för livet. Till slut var 17-åringen så utmattad att pappan Per Holth tog honom till akuten. "Där fick han värktabletter och blev hemskickad", säger Per Holth. Här med Toms bröder, Kai och Thomas. Foto : VG

17-årige Tom Rogers hosta och feber ville inte ge med sig.

Efter tio veckor orkade hjärtat inte längre.

Tom Roger Holth från Nes i norska Akershus var säker på att han fått influensa. Men när han en dag kräktes på skolbussen insåg han att han drabbats av något allvarligare.

I tio veckor följde familjen hans kamp för livet. De besökte otaliga läkare för flera blod- och urinprover, men till slut var 17-åringen så utmattad att pappan körde honom till sjukhus.

Fick värktabletter

- Där fick han värktabletter och blev hemskickad, berättar pappan Per Holth för tidningen VG.

Först när pojken började hyperventilera togs han in på en intensivvårdsavdelning. Dagen efter flyttades han till en hjärtavdelning i Oslo, men inte ens där kunde man ge familjen annat svar än att sonen drabbats av ett okänt virus som angripit hjärtmuskeln.

Tom Roger begravdes den 5 december.

- Vi har inte fått svar på vilken typ av virus det rör sig om och vad han fick det av, säger pappan.

Liknande symptom

Han har reagerat på att sonens symptom liknar dem hos den sexårige pojke som dog på en norsk läkarmottagning i Rauma den 10 december. I det fallet har läkaren inte uteslutit influensan som orsak till pojkens död.

Se upp med ovanlig slöhet

Då dog 4500 av A-fujian

Britt Peruzzi

Publicerad:
Publicerad: