Nyheter

Gäss attackerade tvåårige Arvid

NYHETER

Hackade pojken i ansiktet

2-årige Arvid tyckte mycket om fåglar. Det gör han inte längre. När han var på besök på en lantgård gick gässen till attack.

Arvid skadades bland annat vid ögat när gässen attackerade honom.
Arvid skadades bland annat vid ögat när gässen attackerade honom.

Arvid går på dagis i norska Asker. Tillammans med barngruppen och sin mamma var han på besök på en lantgård i Røyken inte långt därifrån. Mamma Karianne Falck-Ytter ammade Arvids lillasyster när han plötsligt var borta.

– En anställd på daghemmet hade tagit bilder och han försvann ur sikte. Jag gick mot hönsgården för jag vet att han tycker om höns, säger mamman till norska tidningen VG.

Fick föras till sjukhus

När hon kom fram möttes hon av en mardrömssyn. Inne i fågelburen satt Arvid omringad av ilskna gäss som högg honom i ansiktet.

– Det var som en skräckfilm. Arvid försökte beskydda ansiktet mot fåglarna. Han grät och sa ”Aj, nej, öga”, berättar hon.

Karianne räddade sin skräckslagna son från fåglarna och han fördes till sjukhus. Där kunde de konstatera att han inte var allvarligt skadad men att han hade ett blodigt öga, sår på händerna, i huvudet och på ryggen, uppger VG.

Får psykologhjälp

– Han är väldigt skrämd och är rädd för fåglar. Han vaknar på nätterna med mardrömmar det gjorde han inte tidigare, säger Karianne.

Både hon och Arvid får nu hjälp av en psykolog att bearbeta händelsen.

– Jag är rädd att detta ska hända andra barn också. Om inte jag hade kommit så vet jag inte när fåglarna hade slutat hacka, säger hon.

Kvinnan som äger gården tar inte på sig något ansvar för barnen utan menar att hon talat om att föräldrarna får passa sina barn själva under vistelsen.

Therese Holmberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – förhandsboka här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter