Niclas, 30, är nakenhoppare - på riktigt

NYHETER

"Jag har liftat hem med fallskärmen virad om kroppen"

1 av 3
Den nakna sanningen...

Det är vår.

Också för fallskärmshopparna.

De är så glada att de kastar kläderna.

I går blev aftonbladet.se lurade av historien.

I dag kan vi berätta sanningen om nakenhopparna.

Niclas Wahlström, 30, har hoppat naken i åtta år. Nu har han lagt av eftersom all hans lediga tid går åt till den nya passionen – skärmflygning över alperna. Men han kan tänka sig att kasta kläderna igen – och sväva ut.

– Det är en större utmaning att hoppa naken. När man är både tjejer och killar faller man olika fort och då blir det svårare att lyckas med en formation, säger han, till aftonbladet.se.

– Sen är det en kul grej. Sista hoppet efter en varm och solig dag.

Att fallskärmshoppare kastar kläderna ibland är inte ovanligt. Så när en person ringde till aftonbladet.se igår och berättade om nakenhoppet över Stockholm var det lätt att tro honom. Trots att hans historia visade sig vara en lögn.

– Det är en sån kultur bland fallskärmshoppare. Vi är väl lite exhibitionister, säger Niclas Wahlgren.

Är det inte hemskt kallt?

– Det är väldigt kallt och så kan det fladdra en del både här och där. Det ser ganska roligt ut.

Hur reagerar omgivningen?

– Ibland händer det att man landar fel, utanför själva hoppzonen. Då kan folk undra vad man gör. Det händer att man får lifta hem med fallskärmen virad om sig. Det är ju ingen som tar upp en naken.

Niclas Wahlströms största merit som nakenhoppare var när han tillsammans med 22 andra slog värlsrekordet i nakenhoppning. Så många nakna människor hade aldrig tidigare hoppat på en och samma gång och lyckats skapa en formation. Nu är rekordet slaget.

Johanna Melén