Finn harmoni med feng shui

Publicerad:
Uppdaterad:

Bli som ny med gammal lära

Balans i hemmet Får du ingen frid när du är hemma? Då kanske du ska satsa på den tusenåriga kinesiska gamla läran feng shui som berättar hur vi påverkas av sakerna och ting runt omkring oss.
Foto: Maria Östlin
Balans i hemmet Får du ingen frid när du är hemma? Då kanske du ska satsa på den tusenåriga kinesiska gamla läran feng shui som berättar hur vi påverkas av sakerna och ting runt omkring oss.

Vill du ha harmoni hemma – utan att lägga ner en massa tid och pengar?

Satsa på feng shui.

– Rensa ut, säger experten Agneta Nyholm Winqvist.

Skrivit bok ”Feng shui sätter ord på hur man ska få en skönare miljö”, säger Agneta Nyholm Winqvist, grundare av Nordic School of Feng Shui och författare till ”Feng shui för svenska hem”.

Feng shui är en flera tusen år gammal lära som beskriver hur vi påverkas av färger, former, material och energifält runt omkring oss.

– Feng shui sätter ord på hur man ska få en skönare miljö, säger Agneta Nyholm Winqvist, grundare av Nordic School of Feng Shui och författare till storsäljaren ”Feng shui för svenska hem”.

Rensa i hemmet

Feng shui-boomen slog till för några år sedan och ser inte ut att mattas av.

Grundprincipen är att du ska rensa i hemmet och bara omges av saker som du mår bra av och saker du behöver.

– Våra hem är ofta som stora monument över det förflutna. Vi samlar på oss allt möjligt, som kokböcker som vi inte tittat i på många år, idrottsutrustning för sporter som vi nästan aldrig utövat och kläder som vi vuxit ur. Allt detta stjäl energi och får oss att må dåligt.

”Ska inspirera”

I inredningsspalter undrar bekymrade feng shui-entusiaster om de kan behålla sin älsklingslampa fast den är lila. Men enligt Agneta Nyholm Winqvist gör många det svårare än vad det är.

– Självklart ska man behålla sin älsklingslampa, oavsett färg. Feng shui ska inspirera, inte ge prestationsångest. Ditt hem behöver inte se ut som om det är taget ur en inredningstidning.

Så hittar du lugnet i vardagskaoset

Terri Herrera Eriksson (stockholm@aftonbladet.se)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN