Ta ställning – kräv din rätt!

NYHETER

Ung vänsters ordförande Ida Gabrielsson om varför du ska rösta vänster

Storföretagen i Sverige gör rekordvinster. Det senaste årets aktieutdelning beräknas uppgå till hela 170 miljarder.

Samtidigt får fritidsgårdar stänga, ungdomsmottagningar mindre resurser och väldigt många har inte ett jobb att gå till.

Valet handlar om att ta ställning och välja sida.

Borgaralliansen vill ha miljardregn över de redan rika, genom skattesänkningar och privatiseringar ska privata företag få göra vinster på våra skolor, hälsocentraler, och vår kollektivtrafik. Det försöker man dölja genom luddigt snack om frihet. Men deras politik innebär enbart frihet för ett fåtal på de allra flestas bekostnad.

Vi vill ha ett schysst liv, med fler fritidgårdar, vettiga öppettider på ungdomsmottagningarna och trygga jobb istället för osäkra timanställningar. Vi vill veta om man får behålla jobbet från den ena dagen till den andra och vi vill inte riskera att få sparken om vi tycker något annat än chefen.

Därför kräver Ung Vänster minst 200 000 nya jobb i offentlig sektor. Jobb som skulle innebära fler sjuksköterskor i vården, fler kuratorer i skolan och en minskad arbetslöshet. Vi är många som skulle tjäna på en upprustning av välfärden.

Att som borgaralliansen vill, sänka skatten för de redan rika eller göra det lättare att sparka ungdomar, skapar knappast fler jobb utan gör bara den ekonomiska elitens redan tjocka plånböcker ännu fetare. Vi är många som fått nog av nedskärningar och försämringar. Det krävs en helt annan politik.

Valet handlar om att ta ställning.

Regeringen bugar och bockar för USA:s krigspolitik medan borgaralliansen öppet hyllar den. Vi tar ställning för en värdig utrikespolitik och menar att fred inte kan skapas genom bomber.

Om man vill ha ökad makt till storföretagen, vinstmaximering åt de redan rika och en politik för krig och bomber ska man inte rösta på vänsterpartiet.

På valdagen gäller den demokratiska principen, en röst per skalle, till skillnad mot annars där den som har mest pengar får bestämma.

Vi är tydliga med att det finns en skillnad mellan vår och andras politik, valet står mellan vänster och höger.

För oss är det är inte ett sällskapspel eller en lek där det kvittar om man förlorar eller inte. När vi angriper högern gör vi inte det för att det är roligt att kasta paj, utan för att deras politik på ett påtagligt sätt skulle försämra våra liv.

Ta ställning kräv din rätt!

Balla fakta/Ida

3 filmer

3 låtar

3 böcker

Läs chattet med Ida Gabrielsson

Ida Gabrielsson , förbundsordförande Ung Vänster