Marie orkar inte ta strid i tingsrätten

NYHETER

Stjärnan drar tillbaka sin stämning mot Expressen

Marie Fredriksson drar tillbaka sin stämning mot Expressen.

Sångerskan orkar inte med en rättsprocess.

- Jag vill lägga min energi på återhämtning och tillfrisknande, säger hon i ett pressmeddelande.

Foto: EXPRESSEN ÅTALADES Marie Fredriksson vill lägga sin energi på återhämtning och tillfrisknande och drar tillbaka sin stämning mot Expressen.

I januari 2003 publicerade tidningen Expressen en artikel som påstod att Marie Fredriksson drabbats av nya tumörer i bröstet. Påståendet var felaktigt och artikeln fälldes av pressombudsmannen. Marie Fredriksson, som just då behandlades för en hjärntumör, kände sig djupt kränkt av artikeln och löpsedeln och Expressen åtalades för förtal.

Blivit allt starkare

I veckan skulle rättegången ha börjat, men i går drog Fredriksson plötsligt tillbaka sin stämning.

-Under de tre år som gått sedan åtalet väcktes har Marie Fred-riksson tillfrisknat från sin cancer och stadigt blivit allt starkare i sin rehabilitering, skriver sångerskans pressagent i ett pressmeddelande.

Ingen uppgörelse

- Dock känner hon sig inte ha tillräcklig kraft att fullfölja en rättsprocess som skulle kunna bli långvarig. Marie vill istället lägga sin energi på återhämtning och tillfrisknande med fokus på familjen och nuet.

Enligt Expressens advokat Peter Danowsky är det helt på Fred-rikssons eget bevåg som stämningen dragits tillbaka.

-Vi vet inte vad som föranlett detta. Det handlar inte om någon ekonomisk uppgörelse. De har frågat oss om Expressen kan tänka sig att inte kräva ersättning för rättegångskostnader och det har vi gått med på, säger han.

Linda Hjertén