Dödade frun – sköt domaren

NYHETER

Trebarnspappa jagas av polisen

Foto: Skotten mot domaren Chuck Weller i en domstol i Reno orsakade en stor polisinsats. Krypskyttar höll vakt under tiden som polisen genomsökte domstolsbyggnaden.

En pantbanksinnehavare i Reno, Nevada, jagas av polisen.

Han misstänks ha mördat sin ex-fru - och för att ha försökt mörda domaren som skulle döma i parets vårdnadstvist.

Foto: Darren Mack jagas av polis, misstänkt för att ha dödat sin fru och försökt döda domaren som skulle avgöra parets vårdnadstvist.

Darren Mack, 45 separerade från hustrun Charla, 39, i februari 2005. Domaren Chuck Weller dömde Darren till att betala Charla 10 000 dollar i månaden i underhåll. I september skulle han även ha dömt i vårdnadstvisten om parets tre barn.

Så blir det inte. På måndagen sköts Chuck Weller i bröstet genom fönstret till sitt kontor i Reno. Strax därefter påträffades Charla Mack död i sitt garage.

Jakten på hennes make startade omedelbart.

Genomsökte flygplatsen

Enligt polisuppgifter till nyhetsbyrån AP skedde mordet och mordförsöket inom några timmar från varandra, men det är oklart vad som inträffade först.

Efter mordförsöket på domare Chuck Weller spärrades sex kvarter i centrala Reno av och insatsstyrkor genomsökte omgivningen efter skytten. Utan resultat.

Flygplatsen i Reno söktes även den igenom och flera flighter stoppades, men efter Darren Mack fanns inga spår.

Ingen överraskning

Domaren Chuck Weller, 53, klarade sig lindrigt undan mordförsöket, och uppgavs vara vid gott mod på sjukhuset. Hans assistent skadades av kulfragment men kunde skrivas ut samma dag.

Enligt Darin Conforti vid Renos domstol kom inte mordförsöket på domaren som en total överraskning.

– Vi är medvetna om att det här är en risk med att försöka lösa konflikter, säger han till AP. Ibland kan de inte lösas fredligt och folk tar lagen i egna händer.

Darren och Charla Macks tre barn skadades inte fysiskt, men tvingas nu hantera en mycket svår situation då deras mor är död och deras far är på rymmen – misstänkt för att ha mördat henne.

Daniel Wiklander