Drinkarna dränks med massor av is

NYHETER

Att navigera sig igenom Tvås drinklista är som att spela "Sänka skepp".

Ibland träffar man. Ibland bommar man.

Ibland stöter man på ett isberg.

Restaurang Två är ett relativt nyöppnat ställe i den del av Stockholm som traditionellt bebos av stadens självgodaste invånare.

Många stammisar

Det är fullt en tidig måndagkväll dagen före löning, vilket är imponerande. Många av besökarna känns som stammisar och de verkar trivas. Kanske har de testat sig igenom drinklistan och känner till dess toppar och dalar. Kanske får de insidertips av personalen.

Eller så dricker de bara öl.

En bra idé då det

serveras champagnecocktails i läskglas, med sjuka mängder krossad is, något som i bartenderkretsar brukar ses som en hädelse. Och det är inte bara snobbism för det blir riktigt äckligt

efter en minut när isen börjar smälta och det smakar snömos. Det hjälper inte att man försöker slurpa i sig den i 200 km/timme.

Försöket med Bluberrytini faller inte heller särkilt väl ut.

Allt som säljs under flaggen martini bör vara spegelblankt, och inte med skummig yta.

Smaken är också tveksam, för en gångs skull lämnade Barombudskvinnan en drink halvdrucken

Förbättra drinkarna

Drinken Kanel är däremot en riktig höjdare, och där passar det bättre med is, även om den kunde ransonerats.

Om man vore barkonsult vore ett förslag att krympa den 36 varianter långa drinklistan till hälften och göra de blandningar man behåller riktigt bra.

Och coola ner sig med isen.

Barombudskvinnan