Knivhuggna polishunden Django mår nu bättre

avOskar Forsberg

Publicerad:

Polishunden Django attackerades i fredags av en knivbeväpnad man i Landskrona.

Hunden blev mycket svårt skadad – men fortsatte ändå arbeta.

– Trots att Django blev knivskuren vägrade han att ge med sig utan försökte trots sina skador att oskadliggöra angriparen, säger hundföraren.

Nu är Django på benen igen och kan sannolikt återgå i tjänst i höst.

Vid ett uppdrag i Landskrona i fredags skadades Django svårt efter att ha blivit knivhuggen i buken.

Den misstänkte knivmannen sköts av polis i benet och fick sedan föras till sjukhus där han omhändertogs. Han anhölls på lördagskvällen misstänkt för grovt hot mot tjänsteman. 

En förundersökning har nu inletts.

Django skadades svårt

Polishunden Django skadades svårt efter att gärningsmannen gått till angrepp med en förskärare.

– Trots att Django blev knivskuren vägrade han att ge med sig utan försökte trots sina skador att oskadliggöra angriparen. Min hund tappade mycket blod under ilfarten till Djursjukhuset och svävade mellan liv och död under några timmar tills veterinärerna kunde stabilisera läget, säger Djangos hundförare som vill vara anonym på grund av hotbilden.

1 av 3 | Foto: POLISEN NORDVÄSTRA SKÅNE

Kan sannolikt börja jobba igen

Under helgen har Django skrivits ut och prognosen är gynnsam. Trots omfattande operationer verkar han kunna bli helt återställd.

– Django är hemma och vilar upp sig men väntas åter vara i tjänst i höst igen. Så är prognosen i alla fall men redan nu verkar faktiskt Django taggad att ge buset en omgång. Det är oerhört glädjande att se Djangos tillfrisknande även om han inte är helt återställd och jag är djupt tacksam till all personal på veterinärkliniken för deras insats, säger hundföraren.

Hundföraren: ”Vill tacka alla för stödet”

Naturligtvis har det också för hundföraren, och övrig polispersonal som var på plats i Landskrona, varit en mycket omskakande händelse.

Många kollegor har emellertid stöttat.

– Vilket fantastiskt stöd jag fått av alla inom Polisen nordvästra Skåne och andra polisområden, men även privatpersoner som fått reda på vad som hänt. Jag kan verkligen säga att polisen känns som en stor familj och jag vill verkligen tacka alla, både inom och utanför polisen för den stöttning jag och Django fått efter det som hände.

– Stort tack och man blir igen påmind om den "tunna blå linjen" mellan oss poliser och förövare vilket möter oss varje dag, säger hundföraren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Landskrona