Utmanar Hemglass med egen trudelutt

NYHETER

Bråket mellan Hemglass och Percy Nilsson, 70, har tagit en ny vändning efter borrmaskinsbråket i somras.

Nu ansöker han om att starta en egen ambulerande försäljning – med tillhörande ljudslinga.

– Jag vill utmana Hemglass. De har stört folk i 40 år, säger Percy Nilsson.

– Hallå?!

Percy Nilsson svarar redan på andra signalen med sin närmast patenterade malmöitiska. Högt, hårt och lite argt.

Byggherren och Malmö Redhawks förre ordförande har haft bråda dagar sedan han borrade sönder däcken på en Hemglassbil i juli i år. Först förnekade han angreppet på Hemglassbilen, sedan erkände han. I samma veva åtalades han för skadegörelse, något som ska avgöras i domstol den 14 januari nästa år.

Vill sälja hörselskydd

Men ingenting går upp emot den senaste turen. I förra veckan ansökte Percy Nilsson hos polisen i Vellinge om att få starta en egen ambulerande försäljning med tillhörande musikslinga. Den här gången är det dock inte glass som står på menyn – i stället vill Nilsson sälja hörselskydd, leksaker och frukt.

– Bakgrunden är väl egentligen att jag vill utmana Hemglass. De har stört folk i 40 år och ändå lyckats vara framgångsrika, säger Percy Nilsson.

Låten inte klar än

Flera personer har hört av sig med möjliga musikstycken till den nya verksamheten men enligt Percy Nilsson är det inte klart vad det blir för låt än.

– Lyssna! Här kommer en bit från Depeche Mode, men det är inget som vi kommer att ha som musik. Vi har faktiskt tänkt att vi ska göra egna låtar, säger han.

Har du någon idé om hur det kommer låta?

– Nej, men det finns ett gäng polacker här i Vellinge som har pratat om att de ska spela sin nationalsång från högtalare när de åker runt och söker byggjobb.

Är det här verkligen ett seriöst projekt?

– Ja, om vi får ett godkännande från polisen får vi se om det går bra. I första hand fokuserar vi på Vellinge men går det bra kan det spridas över landet, säger Percy Nilsson.