Nordkorea faxar hot om anfall till Sydkorea

NYHETER

Efter en sydkoreansk demonstration på årsdagen av den förre nordkoreanske ledaren Kim Jong Ils dödsdag, har nu nordkoreanerna faxat ett hot till Sydkorea.

I faxet hotar man med anfall.

Sydkoreanerna har svarat att de kommer att besvara hotet om det verkställs. 

Återigen är det spänt mellan Nord- och Sydkorea. Till följd av sydkoreanska demonstrationer mot den nordkoreanska regimen tidigare i veckan, valde de nordkoreanska ledarna under torsdagen att skicka ett fax till Sydkorea, skriver CNN.

I faxet hotar regimen att anfalla sitt grannland skoningslöst och utan förvarning om en liknande provokation mot regimen upprepas.

Den sydkoreanska demonstrationen grundade sig i att det tidigare i veckan var två år sedan som den förre nordkoreanska ledaren Kim Jong Il dog.

Demonstranterna hade valt att bränna landets flagga och skulpturer och avbildningar av nordkoreanska ledare. Liknande demonstrationer i Sydkorea är vanligt förekommande under nordkoreanska högtider och festivaler.

Sydkorea skickade svar

Den sydkoreanska försvarsmakten skickade snabbt ett svar tillbaka till sitt grannland.

– Vi svarade både på faxet och skickade ett svar via nätet, där vi varnade att om Nordkorea gör allvar av denna provokation kommer det att bli vedergällningar, säger försvarsmaktens talesperson Kim Min-Seok. 

Min-Seok tillade även att det inte hade observerats några störe militära förberedelser i Nordkorea.

Det är även vanligt förekommande att ledningen i Pyongyang ofta hotar att anfalla Sydkorea efter att de har känt sig kränkta av särskilda provokationer som demonstrationer mot regimen.