Ebba Busch

Ebba Busch Thor invald

NYHETER

Kristdemokraternas unga framtidshopp in i partistyrelsen

Foto: kontroversiellt förslag Förra gången som KD höll riksting skapade Ebba Busch Thor stor turbulens då hon stöttade Mats Odell i stället för Göran Hägglund.

Ebba Busch Thor, känd från SVT:s Kommunpampar, valdes ikväll in i partistyrelsen på Kristdemokraternas riksting i Karlstad.

– Jag lovar hårt arbete, det är min främsta tillgång, säger 26-åringen.

Kristdemokraterna har nu valt det topplag som tillsammans med gräsrötterna ska se till att partiet inte faller ur riksdagen nästa år.

Två nya ordinarie styrelseledamöter valdes in, partiets yngsta riksdagsledamot Andreas Carlson och Sveriges yngsta kommunalråd Ebba Busch Thor.

– Jag vill kombinera mitt arbete med mycket gräsrotsarbete, och arbeta för politikutveckling ända fram till valet, säger Ebba Busch Thor om sitt nya uppdrag i partiets toppskikt.

”Kraft och energi”

Kristdemokraternas opinionssiffror har varit allt annat än muntra det senaste året. Partiet har oftare befunnit sig under fyraprocentsspärren än över. Ebba Busch Thor säger att medlemmarnas arbete är avgörande för att vända den trenden.

– Det arbete som vi gjort det senaste året med att ta fram ny politik har varit den viktigaste komponenten för att lyckas. Vi har många medlemmar ute i landet men de behöver ingjutas energi och kraft. Och det är det som behövs vi ska kunna mobilisera tillräckligt inför valet 2014.

Behöver medlemmarna jobba hårdare menar du?

– Om alla känner att man har stenkoll på vad man behöver inför valet och får lite mer energi för att driva det arbetet så tror jag att det är det sista som behövs, vi har gjort mycket internt arbete och nu behöver vi bara få ut det.

”Bra relation med Hägglund”

Ebba Busch Thor har tidigare skapat rubriker för sin hårda kritik mot Göran Hägglund och hans ledarskap, nu ska de arbeta nära tillsammans.

- I dag har vi en bra relation. Jag var uppe på socialdepartementet i slutet av våren och åt lunch med Göran och pratade om det som har varit och om framtiden.

Så ni har pratat ut om det som hände 2012?

Jag har gett min syn på saken, att jag stod för den kritiken för att jag ansåg att det fanns fog för den då. I dag finns det inte det längre. Det var en av de saker som jag passade på att säga till honom då, face to face.

Vad hade han att säga till dig?

Han sa att han har noterat att jag står för det som jag säger. Både när det gällde kritiken och att om det blev en ändring så skulle jag vara beredd att backa upp. Nu gör jag det.

Matilda Rangborg

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Ebba Busch

ÄMNEN I ARTIKELN

Ebba Busch

Kristdemokraterna