”Drottning Silvia fullkomligt äger”

1 av 4 | Foto: Silvia på årets Nobelfest.
NYHETER

Tittarna blev blåsta på superblåsorna Madeleine och Victoria – men får ändå se flera spektakulära kreationer under kvällens Nobelfest.

Inte minst prinsessornas mammas.

– Det som folk i huvudsak pratar om är drottningens stjärnglans. Hon fullkomligt äger årets fest, rapporterar Aftonbladets reporter Patrik Lundberg från Blå hallen.

Döttrarna har lämnat återbud till Nobelfestligheterna, men drottning Silvia ser ändå till att tittarna får valuta för licenspengen.

Hennes spektakulära röda klänning stack ut bland alla mörkklädda digniteter på prisutdelningen.

”Otroligt fin siluett”

– Det är en ganska klassisk aftonklänning där man valt att markera midjan lite extra, vilket gör att hon får en otroligt fin siluett. Framtill har man valt volanger, vilket är ganska trendigt just nu. Samtidigt har man inte tagit i i överkant med dem, då kan det lätt bli en lite barnslig känsla, säger Nina Johansson.

När det sedan var dags för banketten i Blå hallen i Stadshuset fortsatte drottningen att dominera.

– Det som folk i huvudsak pratar om är drottningens stjärnglans. Hon fullkomligt äger årets fest, rapporterar Aftonbladets reporter Patrik Lundberg från Blå hallen.

”Lätt att man blir besviken”

Enligt Nina Johansson blev pressen på Silvia större när hennes döttrar ställde in sin medverkan.

– Då är det lätt att man blir lite besviken, men Silvia valde en färg som verkligen matchar hennes mörka hår och mörka ögon jättebra. De här glittrande stenpartierna på axlarna sticker också ut jättefint. Hon lyser verkligen upp hela Konserthuset.

Aftonbladets modeexpert ger Silvias klänning högsta betyg.

– Det blir fem plus. Kombinationen av den härliga färgen, modellen som markerar midjan och de glittrande stenarna gör att det blir en perfekt Nobelklänning, både elegant och med lite edge.

Enligt Roger Lundgren, chefredaktör på Kungliga Magasinet och aktuell med boken ”Drottning Silvia: en jubileumsbok” bar drottningen samma klänning på Grand Hotel kvällen före Madeleines bröllop.