Byäldste beordrade våldtäkt på kvinna

Av: Ida Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En kvinna i Indien förälskade sig i en man från en annan by.

Byrådet menar att kärleken var otillåten och bestraffade henne med en gruppvåldtäkt.

Polisen har gripit 13 män för övergreppet.

Polisen i Västbengalen i Indien uppger på torsdagen att en 20-årig kvinna har våldtagits av en grupp män, på order av en byäldste i stammen Birbhum.

Våldtäkten var en bestraffning för att kvinnan haft en relation med en man från en annan region.

Kvinnans tillstånd är kritiskt efter övergreppet och hon vårdas nu på sjukhus, trots att hennes våldtäktsmän försökte stoppa henne att få läkarvård, skriver Times of India.

Polisen har gripit 13 män, inklusive den byäldste. Kvinnans pojkvän ingår bland de gripna.

"Jag hade en affär"

Times of India har träffat kvinnan på Suri-sjukhuset. Hon ska ha svåra smärtor, men berättar om händelsen för tidningen:

– Jag hade en affär med en man. Vi togs till en sammankomst där byrådet var närvarande. De berättade för mig att jag skulle betala 50 000 indiska rupees. När jag sa att jag inte kunde, förgrep de sig på mig.

Hennes mor säger:

– Brottet genomfördes av vårt eget folk. De torterade min dotter och dumpade henne efteråt. Vi hotades och fick inte gå till polisen. Vi försökte ta henne till sjukhuset i Bolpur, men de stoppade oss, säger hon till Times of India.

”Ha kul med flickan”

Kvinnan och mannen bor i olika byar. Och när en grupp av stammän upptäckte de tu i måndags eftermiddag togs de med till en sammankomst med byrådet.

Där beordrades paret att betala 25 000 indiska rupees var för den otillåtna relationen. Och kunde de inte betala skulle byns yngre män ”ha kul med flickan”, enligt en poliskälla till Times of India.

Under kvällen togs kvinnan med till ett skjul där hon sedan våldtogs under hela natten.

Våldtäktsmännen tvingade familjen att stanna inomhus hela tisdagen. Trots att kvinnan blödde från sina skador överlevde hon. Sent i går eftermiddag tog sig familjen ut och tog henne till sjukhus. När hon kom fram var hennes tillstånd mycket kritiskt. Polisen i Västbengalen bekräftar att kvinnan utsatts för gängvåldtäkt.

– Detaljerna håller just nu på att undersökas, säger polischefen Prashanta Chowdhury, till Times of India.

Publicerad: