”Det finns inget förtroende kvar”

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kritikstorm mot Moderaternas partisekreterare

1 av 5 | Foto: LINN MALMÈN
Källor till DI anser att Kent Persson har förbrukat sitt förtroende – och att Fredrik Reinfeldt borde byta ut partisekreteraren.

Moderaterna skakas av en inre kritikstorm – mot partisekreteraren Kent Persson, enligt Dagens ­Industri.

– Det finns inget förtroende kvar för Kent Persson. Det är riktigt illa, ­säger en källa till tidningen.

Partiet tappar i opinionen. Ett allt större missnöje riktas mot partisekreteraren Kent Persson som leder kampanjarbetet inför ­valet, enligt DI.

Persson tog över posten efter Sofia Arkelsten våren 2012. Enligt DI:s källor gick det snett direkt.

Lars-Ingvar Ljungman, förbundsordförande för Moderaterna i Skåne, är en av få som öppet kritiserar Kent Persson.

Vill byta

– Det finns ett missnöje. Jag är för min del framförallt orolig för hur vår kampanjorganisation ser ut och fungerar. Det jag hittills sett har inte imponerat, ­säger han till DI.

Andra källor som DI har talat med uppger att Kent Persson har förbrukat sitt förtroende. Många tidningen talat med anser att Fredrik Reinfeldt borde byta ut partisekreteraren.

– Det är svårt att byta ut folk för tätt inpå valet, man måste jobba med dem man har. Men det skulle nog behövas kompletteringar för att få en bättre fungerande organisation, säger Lars-Ingvar Ljungman till DI.

”Naturligt”

Henry Sténson, ordförande för Moderaterna i Stockholms stad, vill inte kännas vid kritiken, som till stor del ska komma från hans ­distrikt, enligt DI.

Sténson menar att det är naturligt att det blir protester om man tar över en organisation som inte fungerar.

Aftonbladet har sökt Kent Persson. I natt lovade hans pressekreterare Henrik Sjöström att återkomma angående kritiken mot partisekreteraren i dag.

Publicerad: