Polisen: Var inte Hells Angels

Av: Josefin Sköld, Josefin Westin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NYHETER

PeO Wärring, chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren misshandlades efter ett krogbesök.

Enligt polisen finns det ingen koppling till organiserad brottslighet - något Wärring själv håller med om när han nu bryter tystnaden.

– Det är en jättegroda, säger Lars Franzell, kriminalkommisarie på Eskilstunapolisen.

Natten mot söndagen uppger PeO Wärring att han har blivit misshandlad i centrala Eskilstuna.

Expressen uppgav på söndagen att chefredaktören ska ha pekat ut en gäst med Hells Angels-väst för krogpersonalen. Personen blev sedan avvisad.

I dag tillbakavisas uppgifterna.

Har förhörts

Under måndagen har det hållits förhör med chefredaktören. Enligt polisen ska han inte ha nämnt någonting om de påstådda spekulationerna om Hells Angels.

– Det finns inget tecken från dagens förhör att misshandeln har att göra med organiserad brottslighet över huvud taget. Det är en jättegroda, säger Lars Franzell, kriminalkommisarie på Eskilstunapolisen.

Ingen som helst koppling

Trots att chefredaktören även när han anmälde misshandeln till polisen ska han ha sagt att någon från Hells Angels låg bakom. Det uppgav Franzell i går till Aftonbladet.

– Jag vet inte vad det kommer ifrån. Det är inget som chefredaktören själv sagt i förhör. Det finns ingen som helst koppling till organiserad brottslighet, understryker Franzell i dag.

I övrigt vill han inte kommentera vad Wärring berättade i förhöret.

Ingen misstänkt

Polisen har ingen person misstänkt för misshandeln i nuläget. Under tiden fortsätter förundersökningen och fler vittnen ska höras under morgondagen.

I morse blev Aftonbladet lovad en intervju med PeO Wärring men under eftermiddagen ändrade han sig och uppgav att han endast vill prata med Sveriges radios Ekot och Eskilstuna-Kuriren.

Sent på måndagseftermiddagen gjorde chefredaktören en intervju med den egna tidningen:

— Jag tror att det som hände mig var en slumpartad händelse, att det kunde ha hänt vem som helst, säger han till Eskilstuna Kuriren.

Wärring berättar vidare att han var berusad under kvällen och att han hamnade i en diskussion med ett sällskap där en av personerna bar en så kallad mc-väst. PeO Wärring reagerade och berättade vad han kände till för krogägaren Josef Makdesi.

— Jag satt en stund vid sällskapets bord. Det var bara en verbal diskussion och det slutade med att Josef bad dem att gå. De blev inte utslängda, de blev ombedda att lämna lokalerna vilket de också gjorde, säger PeO Wärring.

Spark i ryggen

På väg hem från krogen, cirka 30 minuter senare, passerade han ett gäng och fick sedan en spark i ryggen. Han föll, enligt intervjun, huvudstupa framlänges och slog i marken. Därefter minns han inte så mycket.

När PeO Wärring vaknade till satt en man vid hans sida, och en stund senare fördes han till Mälarsjukhuset, men inga allvarliga skador kunde konstateras.

Wärring är, enligt tidningen, övertygad om att den väst han såg inte var en Hells Angels-väst som det spekulerats om. Han tror inte heller att misshandeln har en direkt koppling till hans arbete.

— Jag tror att det var en stundens ingivelse. Att våra vägar råkade korsa varandra och att detta skulle ha kunnat hända vem som helst, säger han.

Publicerad: