Nyheter

Bodström: Han hör hemma i V

Av: 

Pär Karlsson

NYHETER

Claes Borgström lämnar Socialdemokraterna och går till Vänsterpartiet.

Hans advokatpartner, ex-ministern Thomas Bodström (S), har inget emot beslutet.

– Jag tycker nog också att han mer hör hemma i Vänsterpartiet, säger han.

Tidigare i dag avslöjade Aftonbladet att advokaten och den före detta jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström lämnar Socialdemokraterna efter fem år i partiet. I stället ska han gå med i Vänsterpartiet och arbeta med jämställdhetsfrågor. Borgsström var jämställdhetspolitisk talesperson under Mona Sahlins tid som partildare, men har de senaste åren inte haft några uppdrag för S.

Till vardags driver Borgström en advokatbyrå tillsammans med Thomas Bodström (S).

Bodström: "Det är bra att han fortsätter engagera sig"

Den förra justitieministern har ingenting emot att hans kollega lämnar hans eget parti.

– Jag tycker det är väldigt bra att Claes fortsätter att engagera sig politiskt. Vi har precis samma uppfattnng om att det behövs en ny regering och att de borgerliga partierna inte ska fortsätta att regera. Han är en tillgång i politiken. På vår advokatbyrå får man ju självklart engagera sig i vilket parti som helst. Det är roligt att han engagerar sig på samma sida som jag, säger Thomas Bodström.

"Han hör hemma i Vänsterpartiet"

Han menar att han och Borgström tycker lika på många sätt.

– Vi har ju många politiska samtal och diskussioner och delar grundläggande värderingar. Men jag tycker också att han mer hör hemma i Vänsterpartiet och jag i Socialdemokraterna, säger Bodström

Claes Borgström är i dag mycket kritisk till vad han ser som en "högervridning" inom S som han inte känner igen sig i. Han menar också att partiet tappat jämställdhetsfrågorna helt efter att Mona Sahlin avgick som partiledare 2010. Men den kritiken vill hans advokatpartner inte kommentera.

– Det får stå för honom. Men däremot tycker jag att det är bra att han engagerar sig i jämställdhetspolitiken, för den är ju helt satt ur spel nu med den borgerliga regeringen, säger Thomas Bodström.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: