Martin, 8, och Krystle Campbell, 29, är terrorns offer

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Tredje dödsoffret uppges vara student på Bostons Universitet

1 av 30

Åttaåringen Martin Richard stod nästan vid målfållan.

29-åriga Krystle Campbell väntade på att bästa vännens pojkvän skulle springa i mål.

Båda var fyllda av förväntan och stolthet.

Båda blev terrorns offer.

Med några få sekunders mellanrum exploderade tvillingbomberna på Boylston Street.

Martin Richard, åtta år, hade just gett sin pappa en kram och sprungit tillbaka mot sin mamma och två syskon för att inte vara i vägen när pappan gick i mål.

Krystle Campbell, 29, väntade vid mållinjen tillsammans med sin bästa vän Karen Rand för att se hennes pojkvän springa i mål.

Dog direkt

Martin hade knappt hunnit fram till mamma när bomben, förstärkt med spikar och skruvar för att skada så mycket som möjligt, small. Först den ena, några sekunder senare, 150 meter bort, den andra.

Krystle hade kameran i högsta hugg. Hon ville ta ett fotografi när vännens pojkvän avslutade de 4,2 milen.

Men varken hon eller Martin fick chansen.

Bomberna slet sönder deras kroppar och båda dog på platsen.

Martin dog - familjen överlevde

Martins kropp tog emot explosionens fulla kraft. Kanske skyddade hans lilla kropp den övriga familjen. Kanske var det för att han var i vägen för explosionen som hans syster förlorade ett ben i stället för sitt liv. Kanske var det för att han och systern var i vägen som hans mamma Denise överlevde utan att förlora några lemmar. Men ingen vet ännu hur hon kommer att klara sitt fortsatta liv efter de hjärnskador som kirurgerna gjorde allt för att lindra efter dådet.

Pappa Bill var tillräckligt långt från explosionerna för att klara sig med livet i behåll.

Tredje offret student

Vid midnatt, svensk tid, kom den första informationen om det tredje dödsoffret.

Personen, en kinesisk utbytesstudent vars namn ännu inte släppts, var student på Bostons Universitet. Hon besökte Boston Marathon tillsammans med två studievänner, skriver universitetet på sin hemsida.

Vännerna överlevde, men en av dem skadades och vårdas på sjukhus.

"Fullständigt förstörda ben"

Under natten, svensk tid, har vittnesmål om fruktansvärda scener rapporterats i amerikanska medier. Kvar på den svarta asfalten låg svårt skadade människor med bortsprängda armar och ben. På bilder och filmer syns blod rinna längs gatan.

– De flesta av patienterna kom till oss med fullständigt förstörda ben, hängandes i köttet och skinnet. De blödde enormt, det fanns inte tid att prata, bara tid att agera, sa kirurgen George Velmahos vid en presskonferens utanför Massachusetts General Hospital.

Men även historier om hjältemod och värme har rapporterats. När människor flydde i panik sprang sjukvårdpersonal, poliser och åskådare åt motsatt håll för att hjälpa skadade i säkerhet. Utanför Bostons sjukhus ringlade sig köerna långa igår när stadens invånare kom för att lämna blod.

Ljusmanifestation

Under natten, svensk tid, manifesterade hundratals bostonbor med tända ljus för att hedra de döda och skadade.

Boston sörjer sina döda och vårdar sina sårade.

Samtidigt fortsätter jakten på de ansvariga.

Publicerad: