En man hittad död i bil - polisen misstänker mord

avIda Gustafsson, Martin Ekelund

1 av 3 | Foto: Läsarbild
En man hittades död i en bild i centrala Säffle och en annan man anhölls senare för mord.

En 18-årig man hittades i natt död i en bil utanför McDonalds i Säffle efter larm om ett knivbråk.

Med i bilen fanns pojkens mamma och hennes ex-pojkvän.

Ex-pojkvännen är nu anhållen misstänkt för mord.

Vid halv tio-tiden på torsdagskvällen fick polisen ett larm om ett knivslagsmål i en ensligt belägen villa utanför Säffle.

– Efter klockan tio fick vi larm om att det var en person som var livlös och när vi kom fram till villan var den tom, säger Morgan Connedal vid Karlstadspolisen till Aftonbladet.

Enligt polisen har en okänd mängd alkohol konsumerats i villan i samband med bråket.

Mamman med i bilen

Det var den nu anhållne mannen som ringde själv. Polisen lyckades lokalisera honom i en bil som stod parkerad inne i Säffle. Med sig i bilen, som stod utanför McDonalds, hade han den döde ynglingen och hans mamma, en kvinna i 45-årsåldern.

Enligt flera personer som har hört av sig till Aftonbladet har den anhållne mannen och den skadade kvinnan haft ett förhållande. Vilket även polisen bekräftar.

– För många år sedan ska det ha varit så men inte längre vad vi vet, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl på Värmlandspolisens länskommunikationscentral.

Polisen misstänker att mordet skedde i villan och att den anhållne sedan transporterat den döde till Säffle, skriver Värmlands Folkblad.

”Hade blod i ansiktet”

Ett vittne som Aftonbladet har pratat med fick se polisuttryckningen i Säffle i går och följde efter i sin bil till snabbmatsrestaurangen.

Från sin bil såg de att polisen pratade med en man och en kvinna på parkeringen. Kvinnan hade försetts med handklovar.

– Tjejen såg inte skadad ut eller något. Hon verkade uppriven eller chockad, hon stod och grinade. Killen satt i bagagen på polisbilen och han hade blod i ansiktet och bandage på handleden, säger vittnet.

”Har säkrat spår”

Polisen förde sedan mannen och kvinnan till Centralsjukhuset i Karlstad. Efter förhör anhölls mannen misstänkt för mord. Kvinnan frigavs och vårdas på sjukhus för sina skador.

– Hon hade sårskador vad jag förstod i morse. Hon fördes till sjukhus för undersökning. Men hon var inte allvarligt skadad, säger Bjarne Andersson.

Polisen arbetar nu vidare med teknisk undersökning.

– Vi har säkrat spår i bilen och den är nu beslagtagen. Det pågår en teknisk undersökning utanför villan. Också villan, där vi tror att brottet begåtts, kommer att gås igenom under dagen, säger Morgan Connedal vid polisen i Karlstad till TT.