S till attack mot Reinfeldt efter nederlaget i Bryssel

Budgetförhandlingarna i Bryssel blev ett riktigt praktfiasko.

Nu går Socialdemokraterna till angrepp mot Fredrik Reinfeldt.

– Om han tycker att det här är svårt kan han ju alltid ringa till Göran Persson och få lite tips om hur man lyckas, säger ekonomisk-politiska talespersonen Magdalena Andersson (S).

EU-ledarna förväntade sig långa nattmanglingar. I stället slutade mötet i Bryssel med ett riktigt fiasko. Efter bara ett par timmars förhandlingar drog de inblandade slutsatsen att det var meningslöst att fortsätta.

Nu går Socialdemokraterna till angrepp mot statsminister Fredrik Reinfeldt (M) som förde Sveriges talan i Bryssel.

Vill behålla rabatten

S-företrädarna riktar in sig på den rabatt på EU-avgiften som Göran Persson förhandlade fram under sin tid som statsminister.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven säger att Sverige borde få behålla sin rabatt på medlemskapet eftersom landet är en av EU:s större nettobidragsgivare.

– Det är ett minimikrav att han lyckas behålla den rabatt som Göran Persson en gång lyckades förhandla fram, säger Stefan Löfven och fortsätter:

– Han ska stå på sig och ha bra argument. Ska han komma hem med hedern i behåll måste han lyckas behålla rabatten.

"Historiskt misslyckande"

Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson säger att "det inte borde vara så svårt" att behålla Sveriges rabatt.

Vad innebär det om Sverige förlorar rabatten?

– Det skulle vara ett historiskt misslyckande för Fredrik Reinfeldt. Om han tycker att det här är svårt kan han ju alltid ringa till Göran Persson och få lite tips om hur man lyckas, säger hon.

Publisert: