Slicka öga – ny sextrend i Japan

avErik Melin

Foto: YOUTUBE
Videon till det japanska rockbandet Borns video tros ha inspirerat.

Japanska skolungdomar slickar varandras ögon.

De gör det som en form av sex.

Men akten rimmar illa med god ögonhälsa och en epidemi av ögoninfektioner sprider sig.

Allt fler skolungdomar i Japan började dyka upp till plugget med lapp för ögat. Lärare och myndigheter avfärdade det hela som ännu en underlig och excentrisk modetrend, skriver Business Insider.

Men när en lärare kom på två elever med att slicka varandras ögon rullades den verkliga historien upp. Eleverna berättade att slicka öga var att likställa med petting, något som följde efter kyssar, beskriver nyhetsbloggen Shanghaiist.

När lärare började fråga sina elever visade det sig att en tredjedel av dem antingen slickat öga, eller fått sitt öga slickat.

Smittsam epidemi 

Ögonlapparna var ingen modetrend. De togs på för att dölja röda ögon, till följd av ögoninfektioner man fått efter att en annan person slickat ens öga.

Infektioner i ögonen kan vara smittsamma och gör ofta att ögat kliar, sväller upp och kliar.

Den underliga fetischen har inget svenskt namn, men på engelska kallas den inofficiellt för "oculolinctus" – att bli upphetsad av att slicka sin partners öga eller få sitt eget öga slickat.

Varifrån trenden kommer är okänt. Shanghaiist skriver dock att den udda fetischen kan ha startat i och med det japanska rockbandet Borns video till låten Spiral Lie, i vilken sångaren får sitt öga slickat.

Se videon här (tunga mot öga vid 3:35. Varning för bilder på just det).