Gisslandrama i Paris

Publicerad 2015-01-16

Paris/ Stockholm. En man tog flera personer som gisslan på ett postkontor i Colombes nordväst om Paris, uppger polisen för franska medier.

Gisslantagaren överlämnade sig till polisen.

Han är känd av polisen sedan tidigare för småbrott.

Gärningsmannen tog sig in i postkontoret i kommunen Colombes vid 13-tiden på fredagen och höll två kvinnor som gisslan.

Ringde polisen själv

Mannen ringde själv till polisen och berättade att han är beväpnad med en pistol, en kalashnikov och har granater, enligt etermediebolaget RTL.

Han ska dock inte ha uppgett några uttalade krav.

Vid 14.30-tiden uppger radiokanalen Franceinfo att gisslantagaren har överlämnat sig till polis, enligt deras källor. Det ska ha skett utan dramatik.

Gisslandramat uppges inte ha någon koppling till den senaste veckans dödskjutningar i den franska huvudstaden, enligt France 24.

Polisen på plats uppgav till medierna på plats att det var en isolerad händelse.  Gisslan uppgav till polisen att gärningsmannen kan ha varit påverkad av droger eller alkohol. Motivet är oklart, men han ska ha haft en pistol och en väska på ryggen. 

Släppta två personer

Mannen ska under samtalet med polisen ha uppgett sin identitet. Det stod då klart att han är känd av polisen sedan tidigare men endast för småbrott, enligt uppgifter till etermediebolaget RTL.

Det kan ha rört sig om ett försök till rån, uppgav borgarrådet Alexis Bachelay under pressträffen efter insatsen.

Polisen tog dock händelsen på stort allvar.

En räddningshelikopter cirkulerade över platsen. Enligt vittnesuppgifter på sociala medier var det även en större mängd poliser som omringade byggnaden på Boulevard Charles-de-Gaulle.

Redan i ett tidigt skede släpptes två personer ur gisslan. De allra flesta kunderna hann fly ut på gatan när mannen stormade kontoret.

Mannen har gripits och ingen ur gisslan uppges ha skadats.

Hans motiv tros vara svartsjuka.