Två gripna för morden i Uddevalla

1 av 26
NYHETER

UDDEVALLA/STOCKHOLM. Två bröder har anhållits på sannolika skäl misstänkta för trippelmordet i Uddevalla.

Enligt uppgifter till GP var motivet en oreglerad skuld.

– Det finns en del teorier och hypoteser, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Polisens insatsstyrka slog under eftermiddagen till mot en lägenhet i Uddevalla.

Strax innan dess ska fem eller sex poliser ha gripit en man utanför lägenheten genom att lägga sig över honom.

I själva lägenheten uppges dock ingen ha gripits, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En halvtimme efter det första gripandet greps ytterligare en man.

Stort utredningsarbete

De båda männen, som enligt uppgift till Aftonbladet är 22 respektive 23 år gamla och bröder, misstänks nu på sannolika skäl för mord, vilket är den högre misstankegraden.

En av de gripna anhölls under eftermiddagen berättar förundersökningsledaren, chefsåklagare Daniel Edsbagge, för Aftonbladet. Den andre satt då i förhör, men strax före klockan 19 bekräftade Daniel Edsbagge för GP att även han anhållits.

– Det har gjorts ett stort utredningsarbete hittills men mycket i den här förundersökningen är fortfarande i sin linda. Det finns en del teorier och hypoteser om de misstänktas motiv till brottet men exakt vad dessa består i kan vi i nuläget inte berätta eftersom det skulle kunna försvåra den fortsatta utredningen i fallet, säger Daniel Edsbagge i ett pressmeddelande på Åklagarmyndighetens hemsida.

”Hämtade på Landvetter”

Enligt uppgifter till GP kan motivet till trippelmordet vara en oreglerad skuld. I fredags kväll ska de nu döda männen och kvinnan ha åkt till Landvetters flygplats, där de skulle möta den 22-årige nu anhållne männen som kom med ett plan från utlandet. En av de nu döda männen ska ha varit orolig redan inför bilresan eftersom han var skyldig 22-åringen en del pengar.

Det var på förhand bestämt att de skulle släppa av 22-åringen i närheten av det som sedan blev mordplatsen på Bävedalsvägen i Uddevalla, men det bråk som började i bilen ska sedan ha slutat med att 22-åringen kallblodigt sköt ihjäl de unga männen och kvinnan som skjutsat honom, skriver GP. 22-åringen ska därefter ha försvunnit till sin 23-årige brors lägenhet.

Uppgifterna är centrala i utredningen, bekräftar en poliskälla för GP.

"Bara dessa två "

Tidigare förekom uppgifter om att ytterligare personer anhållits i sin frånvaro, men det stämmer inte.

– Det är bara dessa två personer, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisens Region Väst, till GP.

Senast på onsdag klockan 12 måste åklagare Daniel Edsbagge besluta om de anhållna männen ska begäras häktade.

ARTIKELN HANDLAR OM