Massmördarens liv i lyx innan dådet

avErik Melin

1 av 16

Massmördaren Elliot Rodger levde ett flärdfullt liv.

Lyxresor, privatkonsert med Katy Perry och dyra bilar.

Trots det tyckte han att livet var orättvist mot honom.

I sina filmer, som han la upp på Youtube, klagade Elliot Rodger på att livet inte var rättvist och att han var ett offer.

Trots det levde Rodger ett lyxliv som många bara kan drömma om. Han var son till Hollywoodregissören Peter Rodger och det fanns en ekonomisk trygghet i hans liv.

Han filmade sig själv inifrån sin dyra BMW. På Facebook la han upp bilder som visade hur han åkte limousine till flygplatsen, hur han flög i första klass och hur han satt i publiken under en liten, privat spelning som världsartisten Katy Perry höll i London, rapporterar brittiska Daily Mail.

Kände sig orättvist behandlad

Elliot Rodger tyckte att tjejerna borde gilla honom, men istället blev han avvisad gång på gång.

– Jag är fortfarande oskuld. Det är väldigt plågsamt, det här ska vara den tid i livet då man ska uppleva saker, ha sex, ha kul. Men jag har fått ruttna i ensamhet och det är inte rättvist, säger han i en av filmerna.

– Det ska bli mig ett stort nöje att slakta er. Ni kommer då äntligen att se att jag är, i sanning den överlägsna, den sanna alfahannen.

Elliot Rodger skrev också ett över 107 000 ord långt manifest. I det beskrev han hur han skulle inleda sin hämndodyssé med att döda människor som han tänkte locka in i sin lägenhet. Han skickade manifestet till sina föräldrar och sin terapeut strax innan han gav sig ut för att döda. Det centrala temat i manifestet är han var oskuld. Det skyllde han på ”kvinnornas grymhet”, rapporterar CNN.

Hans föräldrar ringde polisen när de fick dokumentet och sett hans sista film, skriver Mashable.

Mordoffer identifierade

Under lördagen hittades tre avlidna personer i Elliot Rodgers lägenhet. Under natten mot måndag släpptes identiteten på de tre:

Chen Yuan Hong, 20, George Chen, 19 och Weihan Wang, 20. Alla tre studerade på Kaliforniauniversitetet i Santa Barbara och hade knivdödats, rapporterar CNN.

Efter att ha dödat de tre gav sig Elliot Rodger ut i Isla Vista och mördade ytterligare tre personer. Veronika Weiss, 19, och Katie Cooper, 22, sköts till döds utanför ett hus som tillhörde en studentförening.

”Fega politiker och NRA”

Christopher Ross Michael-Martinez sköts i ett snabbköp i Isla Vista. Han identifierades av sin far som det sista dödsoffret.

– Vår son Christopher och sex andra är döda. Du tror inte något sådant här kan hända ditt barn, sa Richard Martinez vid en tv-sänd presskonferens.

Han berättar att han pratat med sonen 45 minuter innan massakern.

– Varför dog Chris? Chris dog på grund av  feghet, oansvariga politiker och NRA (National Rifle Association). De talar om folks rätt att bära vapen. Men vad hände med Chris rätt att leva? När ska det här vansinnet få ett slut, sa han enligt NBC News.

Elliot Rodger skadade också 13 personer. Några sköt han, andra körde han på. Flera av offren vårdas fortfarande för allvarliga skador.

ARTIKELN HANDLAR OM