Kvinna hölls fången i 24 timmar

NYHETER

Under pistolhot hölls kvinnan fången av sin sambo i 24 timmar.

Till slut kunde den panikslagna kvinnan fly – barfota och klädd i mjukisbyxor ringde slog hon larm till grannarna, skriver Norrbottenskuriren.

Polisens insatsstyrka och förhandlare kallades till platsen och kunde gripa mannen natten mot söndag.

Tipsa | Aftonbladet

Strax efter klockan 20 på lördagskvällen skickades polisen i Norrbotten till en by utanför Boden efter att en kvinna i 30-årsåldern slagit larm.

– Hennes sambo hade hållit henne fången i 24 timmar, men hon lyckades fly med bil till sina grannar som larmade oss, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Insatsstyrka och förhandlare tillkallades

Kvinnans sambo, som också är i 30-årsåldern, var beväpnad och ska ha riktat flera dödshot mot kvinnan under de 24 timmarna som han höll henne inlåst.

– Hon var jätterädd och sade att hennes man var ute efter henne. Att han hade hållit henne fången i ett dygn med hjälp av en pistol, berättar ett vittne för Norrbottenskuriren.

Vittnet berättar vidare att kvinnan hade sinnesnärvaro nog att även ta med nycklarna till parets andra bil i flykten. Därmed var det omöjligt för sambon att följa efter henne.

–  Vi förstod efter ett tag att kvinnan inte var förföljd för hon hade varit klok nog att ta med sig bilnycklarna till familjens andra bil

Förhandlare hjälpte till att gripa mannen

Polisens insatsstyrka från Luleå, Skellefteå och Umeå kallades till platsen. Så även polisens förhandlare från Kiruna.

– De valde att inte storma byggnaden och tog ner en förhandlare för att gripandet skulle göras på ett säkert sätt, säger Catrin Hedqvist.

Några timmar senare, vid 03.40, greps mannen utan motstånd. Han sitter nu anhållen misstänkt för olaga frihetsberövande, olaga hot, olaga vapeninnehav samt misshandel.

Kvinnan uppges vara chockad, men efter omständigheterna välbehållen.

– Hon har inga allvarligare fysiska skador, säger Catrin Hedqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boden

Brott