Volvo återkallar 37 000 bilar i Sverige

Sprickor har upptäckts i bränsleledningen

Volvo återkallar 37 000 bilar i Sverige – efter att sprickor upptäckts i slangen i bränsleledningen.

Det finns inga uppgifter om personskador, enligt presschefen Annika Bjerstaf.

– Bränslet kan läcka ut i motorrummet.

Volvo Cars har upptäckt att felet kan förekomma i elva olika modeller med dieselmotor modellår 2015–2016. Det vanligaste symptomet är bränslelukt från motorrummet.

– Undersökningar Volvo Cars har gjort har visat på detta problem med en bränsleledning där det kan uppstå sprickor och därför återkallas berörda bilar som en säkerhetsförebyggande åtgärd. Vad som kan hända är att bränslet över en längre tid eventuellt kan läcka ut i motorrummet, skriver Annika Bjerstaf, presschef på Volvo Cars, i ett mejl.

Förebyggande säkerhetsåtgärd

Volvo-kunderna som berörs uppmanas nu att omgående kontakta en auktoriserad Volvohandlare för att kostnadsfritt få felet åtgärdat. Det ska ta upp mot två timmar att utföra. De har inte fått in några rapporter om incidenter kring detta.

I Sverige återkallas 37 000 bilar, globalt rör det sig om runt 200 000 bilar.

– På verkstaden byts bränsleledningen ut. Det är helt kostnadsfritt att åtgärda bilen och den kund som fått ett brev ringer sin Volvoverkstad och bokar en tid. Att boka en tid och åka till verkstaden är frivilligt men Volvo Cars erbjuder alltså detta som en förebyggande säkerhetsåtgärd.

Modellerna som återkallas är Volvo V40, V40CC, S60, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 och XC90.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN